Социалният формат „ТЯ в Сандански“ представя активните жени на Сандански

Социалният формат „ТЯ в Сандански“ представя активните жени на Сандански и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, успехите, които са постигнали и препятствията, с които са се сблъсквали и преодоляли.

Четвъртото издание на „ТЯ в Сандански“ за 2020 г. ще се проведе на 16 септември, от 18:30 ч. в Епископска базилика – Сандански, благодарение на партньорството на Община Сандански!

На него ще ви срещнем с две млади, креативни, инициативни и борбени, и наистина невероятни жени, с които се гордеем и искаме повече хора от града и страната да научат за техния непримирим дух и вдъхновяващия им опит:

ЮЛИАЯНА ПОПДИМИТРОВА е завършила Публична администрация в ЮЗУ, но вместо това я познаваме като артист в Театър на огъня и сенките „Fireter“ и лидер на проекти за местна промяна и/ или активен доброволец (има номинация за доброволец през 2018 и 2019 г., на Министерството на младежта и спорта, а за втората номинация получи награда плакет за доброволец на годината). Тя е упорита и борбена и притежава силата да мотивира, убеждава и вдъхновява местната общност, и заедно да постигнат наистина впечатляващи резултати!

Юлиана инициира и реализира проекти и инициативи, с активното участие и подкрепа на приятели, местните институции, медии и бизнес, които винаги завършват успешно, въпреки трудностите. Юлиана е инициатор да бъде нарисувано 100-метрово национално знаме, заедно с ликовете на български революционери, както и изписано стихотворението „Аз съм българче“ (Стометрово българско знаме- преди и след), да бъде променен облика на занемарен трафопост в центъра на град Сандански (Страница Стометрово българско знаме – снимка), да бъде ремонтирана емблематичната беседка над езерото в Сандански.

 

ЕВГЕНИЯ ЕВТИМОВА е завършила Лесотехническия Университет в гр. София и по образование е Мебелен дизайнер. Занимавала се е професионално с Интериорен и Мебелен дизайн, в България и Франция. От това лято е съсобственичка на първото мобилно кафене със Zero Waste (нулев отпадък) насоченост в гр. Сандански, България  –  МОКА Coffee & Cakes  .

Жени, определя себе си като обикновено момиче с много и разностранни интереси. Рисува, снима, пътешества и винаги търси нови призвания и приключения. Израснала е в Сандански с много приятели и разходки в парка. Обича планината, да върви дълго пеша и да открива нови и интересни места.

 

След презентациите присъстващите ще имат възможността да се запознаят и обменят опит!

 

Събитието се организира на доброволчески принцип от Емилия Маринова и екип на Балкански младежки фестивал, в партньорство и с домакинството на Община Сандански!

***–***

За повече информация за ТЯ в Сандански #4, посетете фейсбук събитието:

https://www.facebook.com/events/627427678150533

 

***–***

Социалният формат ‘ТЯ в …’ ™ е създаден от Академия ‘Екатерина Каравелова’ в Пловдив, с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. След успеха в Пловдив започва да се провежда във Варна, Габрово, а от есента на 2019 и в Сандански и Велико Търново. Може да научите повече за дейността на Академията на https://www.sheinbulgaria.org/, в инстаграм профила и фейсбук страницата й.

***–***

Визията на събитието ТЯ в Сандански е създадена по инициатива на Мариета Петрова, от Румяна Кацарска! И двете са от талантливия екипна Fotostudio Foto Encho/ Фото студио ФОТО Енчо. Визията е избрана след конкурс.

***–***

ВАЖНО!!! При подготовката и провеждането на събитието ще спазим всички противоепидемични изисквания, свързани с извънредната ситуация по повод пандемията COVID-19!

 

*Епископската базилика (https://youtu.be/VgZl8iRakkU) е част от Епископския комплекс, който включва комплекс от помещения, с изключително богата художествена украса – каменно-декоративна пластика, стенна живопис и мозайки, е най-представителната сграда, доминираща в града, през късноантичната епоха. Тези негови особености го нареждат сред най-големите и най-интересните археологически обекти в Югозападна България. Комплексът е част от Археологически Музей/ Archaeology museum, Sandanski, Bulgaria и от 100-те Национални туристически обекта.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене