Четирима доктори от Гоцеделчевската болница заразени с Covid-19, лекарско семейство в Пирогов в тежко състояние

Заразата от Ковид -19 не подмина и гоцеделчевските лекари .Заразените към момента са четирима като  най- тежко е състоянието на семейство лекари които са настанени  в столичната  болница „Пирогов“ в тежко състояние.

Вчера след лечение в инфекциозно отделение е била изписана една от заразените  докторки , друг лекар също от Гоце Делчев бил приет за лечение след положителен тест , научи Топ Преса .

От хаджидимовското село  Абланица пък съобщават за 10 положителни теста на работници от гръцката шивашка фабрика „ Хариеса“ Фабриката  остава отворена  на този етап  като тестването за Корона вирус на работещите в нея продължава.

В същото време в МБАЛ „ Иван Скендеров“ в Гоце Делчев както в инфекциозното отделение  и в ковид – сектора  открит във вътрешното отделение броят на заразените е голям и капацитета на двете отделения е пълен.

„ Персонала който се грижи за заразените с Ковид -19  е на предела на силите си „ коментират от болничното заведение и настояват  хората да  спазват  най- елементарните предпазни средства за да избегнат заразата , а именно  да не се събират на големи групи , да спазват дистанция да поддържат  лична хигиена и там където е необходимо и са посочени указания  като предпазна мярка да  се носят маски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене