Отбелязваме празника на град Симитли с официален церемониал

Наближава 8-ми септември – големия празник на град Симитли и храмов празник на църквата в града.

Денят на Малка Богородица – Рождество на Пресвета Богородица. Денят – празник, откакто има население в Симитли. Денят, в който хиляди хора, местни и гости от близо и далеч, се събират, за да отбежат този хубав ден и за да се веселят.

Всеки знае и всеки е чул как се отбелязва празникът на Симитли – винаги специален, шумен, сърдечен, богат, многохиляден и неповторим…

Тази година, ще бъде различен. Различен, поради епидемичната обстановка в страната и разума да се опазим живи и здрави. Различен, но пак неповторим и специален, защото е нашият празник, защото е в сърцата ни!

Както всяка година, така и тази, празникът ще започне с Тържествена Света литургия от 07:30 часа в църквата „Рождество на Просвета Богородица“ в град Симитли. Курбан – няма да има.

От 10:30 часа е официалният церемониал за празника. С празнично шествие, към паметника „Лъвчето“, ще положим венец на признателност и ще преклоним глава пред подвига и героизма на предците си, освободители на родния край и родна България, а на площада след това – в 11:00 часа, децата от ФТА „Веселие“ ще изнесат концертна програма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене