Добрата новина: Отпуснаха 34 хил. лв. за изграждането на площадка за игра в детската градина на евросело Черниче

„И днес имаме поредната добра новина за Община Симитли, а тя е, че бяха отпуснати 34 хил. лв. за изграждането на площадка за игра в детската градина на нашето евро село Черниче“, информира във фейсбук профила си депутатът от ГЕРБ Симитли, Стефан Апостолов и допълни:

„Детската площадка ще отговаря на всички европейски изисквания за безопасност, като от нея ще могат да се възползват над 40 деца от детската градина и яслата, тъй като двете се помещават в една сграда. Средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката, след като разговарях с министър Красимир Вълчев.
Смело мога да кажа, че министър Вълчев е един от най-големите приятели на Община Симитли, като в последните няколко години от повереното му министерство бяха отпуснати над 400 хил. лв. за училищата и детските ни градини. Благодаря му искрено за оказаната подкрепа!
Припомням също, че точно заради подкрепата, която получаваме от министъра, но и от цялото правителство на премиера Бойко Борисов, цялата детска градина в село Черниче бе изцяло реновирана, след като повече от 30 години не бе извършван ремонт, тъй като сградата беше собственост на БДЖ. След проведени разговори с тях, те се съгласиха да я предоставя безвъзмездно на Община Симитли.
Очаквайте още хубави новини за Симитли и селата, защото и занапред ще продължим да работим за привличането на колкото се може повече инвестиции, за да гарантираме по-доброто бъдеще за децата, но и за възрастните в Общината!“, даключи Стефан Апостолов.

Добрата новина: Отпуснаха 34 хил. лв. за изграждането на площадка за игра в детската градина на евросело Черниче снимка 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене