Евгений Михайлов: Извърши се погром срещу държавността ВИДЕО

Ултрасите изпълняваха поръчение на Отровното трио, каза режисьорът

„Гледам с тъга, че след 30 години преходът, който започна с ченгета, явно трябва да завърши с ченгета. Вчера беше извършен погром срещу държавността! Беше воден целенасочено повече от месец от президента Румен Радев. Трябва да го е срам да погледне полицаите в очите. Беше изпълнено от Отровното трио.“
С тези думи режисьорът Евгений Михайлов коментира пред Bulgaria ON AIR вчерашните сблъсъци в Триъгълника на властта, при които над 60 души бяха задържани, а десетки граждани и полицаи бяха ранени.

„Много от хората на площада не помнят 27 август 1990 година, когато беше инсцениран палежът на Партийния дом. Хората през януари 1997 г. не знаеха, че част от протеста е изпълнен от силоваци с камъни и павета. Вчера момчетата и момичетата не знаеха какво им се готви. Техните ръководители ги насъскваха в последните дни“, каза още Михайлов.

По думите му пред президентството са присъствали много хора, които е трябвало да си тръгнат засрамени, но не са го направили. Но агитките и ултрасите не изпълнили поръчението на Отровното трио, смята режисьорът.

„В България се прави безобразие! Има избори след няколко месеца. Спечелете избори. Не става по този безумен начин, това е престъпление към европейска България“, настоя Михайлов в студиото на „България сутрин“.

Той е на мнение, че целта е била само една – да се пролее кръв.

„Тези момчета и момичета трябва да разберат, че са водени от опасни хора и че участват в опасен сценарий. Ако някой продължи да излиза от президентството с вдигнат юмрук, ако се вкарат елементи и отвън, вероятно протестът може да ескалира“, подчерта режисьорът.

blob:https://www.dnes.bg/32f9f14d-0833-405b-b5a1-e251a80ccb9b

За финал той отправи апел към ГЕРБ да поправят сериозно Конституцията.

Анисия Иванова

dnes.bg

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене