ВИДЕО от протеста на на ГКПП „Кулата”

От 12.00 до 22.00 часа на граничен пункт „Кулата” има протест на търговци и превозвачи от Благоевградския регион, които настояват за незабавно отваряне на ГКПП „Илинден – Ексохи”, предаде Агенция Фокус. Организаторите са категорични, че протестът ще е мирен, като не се планува затварянето на КПП „Кулата”.

Кръстьо Веселинков, който е един от организаторите, коментира, че единственото, за което се притесняват е на пункта да не пристигнат провокатори с намерение да политизират техните действия или дори да направят блокада на пункта.

„Нашият протест няма нищо общо с политиката, нито с протестите в страната. От началото нашето искане е да бъде отворен ГКПП „Илинден – Ексохи”, за да не се налага да обикаляме и да удължаваме разстоянията, които изминаваме, за да стигнем до Гърция, минавайки през „Кулата”, обясни той.

Около 40 души взеха участие в протеста. Той е охраняван от много полицаи, които не допуснаха пътят да бъде блокиран. След 15-минутен престой протестиращите доброволно освободиха пътното платно, движението вече е свободно, съобщи NOVA.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене