Гърция отваря „Илинден – Ексохи“ за товарен транспорт

Гръцкото правителство съобщи, че по настояване на българската страна от 7 септември ГКПП “Илинден – Ексохи” ще бъде отворен за товарен транспорт. За това е взето политическо решение, което предстои да бъде публикувано официално.
Това съобщиха от Външното ни министерство.“Припомняме, че МВнР подкрепя справедливите искания на българските превозвачи за възстановяване на свободното движение на хора и стоки, като не е спирало да настоява пред гръцките власти за това. Затова настоява лично пред гръцкия си колега Никос Дендиас и вицепремиерът Екатерина Захариева„, посочват още от пресцентъра на ведомството.

Само преди дни по време на срещата между премиера Бойко Борисов и гръцкия му колега Кириакос Мицотакис в Атина българският министър-председател повдигна въпроса за облекчаване на движението между България и Гърция в условията на коронавирус.

По думите на Борисов, възстановяването на работата на възможно най-голям брой гранични пунктове е важно не само за двете страни, но и за комуникациите в ЕС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене