Вицешампионът „Пирин“ (ГД) стартира в хандбалната „А“ група на 19 септември

Неврокопските хандбалисти подраниха с подготовката, пак тренират на групи в Гоце Делчев и София

Вицешампионът „Пирин“ (ГД) стартира в хандбалната „А“ група на 19 септември, вместо през първата седмица на октомври. Изтеглянето на сезона бе официализирано на редовното отчетно събрание на БФХ в Габрово, където гоцеделчевци бяха представени от главния треньор на мъжкия тим Николай Пиргов. Промяната на началната дата бе обяснена с предстоящото европейско първенство за младежи във Варна през ноември и нуждата от подготвителен лагер на трикольорите.

Голямата изненада на форума обаче поднесе шампионът „Локомотив“ (Вн), който спира участие в елита поради липса на кадри. Специалисти обясниха краха с прекаленото внимание към представитeлния отбор и неглижирането на работата в ДЮШ. Сред майсторите се завръща „Левски“ (Левски), а желание за участие има и „Локомотив“ (Мездра). Жребият се тегли днес, като е сигурно, че единственият представител ще бъде домакин в І кръг.

„Дали сме домакини не е толкова важно, колкото да успеем да надградим постигнатото. Тази година ще бъде трудна заради коронакризата, която се отрази и в нашия спорт“, коментира Н. Пиргов.

Избраниците му започнаха с двуразови занимания, за да компенсират съкратеното време за подготовка. Най-напред ще се акцентира върху физическата форма на състезателите, която сериозно пострада по време на пандемията. Както и предишния сезон, гоцеделчевци се готвят на две групи – едната в зала „Неврокоп Арена“, а другата в София, където живеят немалко от пиринци. Добра новина за южняците е, че ще има само един напускащ – екснационалът Мирослав Владков, който прекрати състезателната си кариера. Засега висящ е въпросът с контролите. Ковид-19 пречи за договаряне на спаринги зад граница, каквито „Пирин“ (ГД) традиционно организираше.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене