Самородният талант Йозлен Неджип от гърменското село Долно Дряново дари на любимото си училище над 15 уникални картини

Осмкласничка от Долно Дряново – самороден талант, посвети ваканцията си на четката и боите, дари на любимото си училище над 15  уникални  картини

14 годишната Йозлен Неджип от гърменското село Долно Дряново е новият самороден талант  който бе открит наскоро.

Йозлен е ученичка в 8-ми клас в местното ОУ „ Христо  Ботев“. Талантливата девойка това лято посвети свободното си време в изпълнение на собствената си благородна инициатива, а именно с нарисуваните от нея над 15  прекрасни картини в рамките на един месец, да бъдат използвани от ръководството на училището за подобряване на училищната среда.

Картините на Йозлен още в първият учебен ден ще бъдат поставени на стратегически места в коридорите и  учебните стаи и кабинети, за да могат всички да им се радват, и да се запознаят с нейното творчество, което за момента според самата Йозлен е хоби и приятно увлечение.

Репортер на Топ Преса разговаря с 14 годишната Йозлен Неджип,  която сподели:

„Не мисля за сега да се занимавам професионално с рисуване, това за сега е само мое хоби което много обичам, но дали за в бъдеще ще остане само хоби още не знам. Не съм мислила. Предпочитанията ми най-вече са свързани с българския език и литературата и вероятно ще наблегна на тях в евентуалната ми бъдеща реализация. Идеята да нарисувам 15-те картини е само моя, исках и аз да оставя спомен в моето любимо училище, което ще е в сърцето ми независимо къде ще ме тласне живота. Имам и по-малък брат който тази година ще е във втори клас , той също рисува много добре, също има доста свои картини, а иначе в семейството нямаме художници и хора които имат за хоби  рисуването. Баща ми е ветеринарен лекар, майка ми работи в шивашки цех. След 10-ти клас имам намерение да продължа в гимназия в Гоце Делчев, а след това да кандидатствам във ВУЗ. Освен да рисувам мое любим хоби е и спорта, обичам баскетбола и други спортове. Имам много приятелки, с които споделям както хобитата си така и всичко интересно, което изпълва живота ни в училище и на спортната площадка. Да лятото си го посветих на четката и боите, не ходих никъде на почивка и не съжалявам, беше ми приятно и забавно.

На въпрос как е  успеха в училище, Йозлен отговори само с една дума  – отличен.

„Няма как да не сме горди с таланта на нашата ученичка Йозлен Неджип от 8 клас. Йозлен използва ваканцията, за да подобри учебната среда в училещето ни.

Благодарим ти, Йозлен!“, споделиха с нескрита гордост и възхита и от ръководството на училището в Долно Дряново.

Ние от Топ Преса, също приветстваме и поздравяваме 14 годишната Йозлем Неджип за таланта и за целеустремеността й както и за, благородната й идея да дари своите картини на любимото си училище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене