Училище за пример: Вижте как изглеждат двора и спортните игрища в СУ Симитли

Няма съмнение, че училището е наистина важно, защото ни помага да сбъднем мечтите си, дава ни познания, които от своя страна ни дават всичко друго, което е важно в живота. Със сигурност, то не е любимото място на повечето деца, но въпреки това, по света има и училища, в които всяко дете, а дори и възрастните, които отдавна са минали по този път, биха искали да учат.

Едно от малкото такива училища в България е СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Симитли. На практика, то показва каква трябва да бъде училищната база, за да може децата ни да учат и да спортуват при най-добри условия.

Текат довършителните дейности по основния ремонт на училищния двор. Скоро училището ще притежава материалната и спортна база, каквато в региона няма. Изградени са класни стаи на открито, неподвижна сцена за провеждане на общоучилищни мероприятия с тържествен характер. Направен е основен ремонт на оградата на училищния двор. Ремонтиран физкултурен салон. Подменени са старите осветителни тела с енергоспестяващи в училищната сграда, което ще доведе до понижаване на разходите за осветление в училището с 30% и до завишаване на качеството на учебната среда. Изграден е комплекс от спортни игрища и съоръжения със следните спортни полета: игрище за футбол, игрище за баскетбол, игрище за тенис на корт, игрище за тенис на корт и волейбол, писта за бягане.

И всичко това е реализирано благодарение на усилената работа на Община Симитли. Основният ремонт на двора и физкултурния салон на училището е по ПРСР 2014 – 2020, Подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ и е в размер от 1 950 217.31 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене