Осмкласничка от Долно Дряново самороден талант, посвети ваканцията си на четката и боите, дари на любимото си училище над 15 уникални картини

14 годишната Йозлен Неджип от гърменското село Долно Дряново  е новият самороден талант  който бе открит наскоро .

Йозлен е ученичка в  8-ми клас в  местното ОУ „ Христо  Ботев“ . Талантливата девойка това лято посвети свободното си време в изпълнение на собствената си благородна инициатива  , а именно с нарисуваните от нея над 15  прекрасни картини  в рамките на един месец  , да бъдат използвани  от ръководството на училището за подобряване на  училищната среда .

Картините на Йозлен още в първият учебен ден  ще бъдат поставени на стратегически места  в коридорите и  учебните стаи и кабинети за  да могат всички  да им се радват и да се запознаят с нейното творчество което за момента ,според самата Йозлен е хоби и приятно увлечение .

Репортер на Топ Преса  разговаря с 14 годишната Йозлен  Неджип  която сподели .

Не мисля за сега да се занимавам професионално с рисуване , това за сега е само мое хоби което много обичам ,но дали за в бъдеще ще остане само хоби още не знам. Не съм  мислила. Предпочитанията ми най- вече са свързани с българския език и литературата  и вероятно ще наблегна на тях в евентуалната ми  бъдеща реализация . Идеята да нарисувам  15-те картини е само моя  ,исках и аз да оставя спомен в моето любимо училище което ще е в сърцето ми независимо къде ще ме тласне живота .Имам и по- малък брат който тази година ще е във втори клас , той също рисува много добре  , също има доста свои картини , а иначе в семейството нямаме художници и хора които  имат за хоби  рисуването . Баща ми е ветеринарен лекар , майка ми работи в шивашки  цех . След 10-ти клас  имам намерение да продължа в гимназия в Гоце Делчев ,а след това да кандидатствам във ВУЗ .Освен  да рисувам  мое любим хоби е и спорта ,обичам баскетбола и  други спортове . Имам много приятелки с които споделям както хобитата си така и  всичко интересно което изпълва  живота  ни в училище  и  на спортната площадка . Да лятото  си го посветих  на четката и боите , не ходих никъде на почивка и не съжалявам , беше ми приятно и забавно .  На въпрос как е  успеха в училище , Йозлен  отговори само с една дума  – отличен .

„Няма как да не сме горди с таланта на нашата ученичка Йозлен Неджип от 8 клас. Йозлен използва ваканцията, за да подобри учебната среда в училещето ни.

Благодарим ти, Йозлен !!“ споделиха с не скрита гордост и възхита и от ръководството на училището в Долно Дряново .

Ние от Топ Преса , също приветстваме и поздравяваме 14 годишната Йозлем Неджип  за таланта и за целеустремеността й както и за ,благородната й идея  да дари своите картини на  любимото си  училище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене