Прерязаха лентата на напълно обновеното Второ ОУ в Гоце Делчев /ВИДЕО/

Заключителни информационни събития по проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. се проведоха днес. На заключителна пресконференция бяха представени целите, извършените дейности и постигнатите резултати по проекта, а след това бе направено и официалнооткриване на обект Второ Основно училище „Гоце Делчев“ гр.Гоце Делчев. Проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“ е на стойност 6 186 670.00 лева, финансиран с договор за БФП № BG16RFOP001-1.028-0002-C01 от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., спечелен от община Гоце Делчев.

На тържественото откриване на напълно обновеното учебно заведение присъства началника на Районното управление по образованието в Благоевград Ивайло Златанов, ръководството на община Гоце Делчев, народният представител Богдан Боцев, общински съветници, директори на детски и учебни заведения, родители. Водосвет на напълно обновената училищна сграда и двор отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим.

Със средства от проекта беше извършен цялостен външен и вътрешен ремонт на сградата и дворното пространство. Освен това е подменена цялата котелна и отоплителна инсталация с извършена автоматизация. Изградени са нови системи за видеонаблюдение, пожарно известяване, оповестителна, интернет инсталация. В рамките на проекта е направено и разширение на физкултурния салон, изградена е актова зала, където да се правят чествания и други културни мероприятия. Доставено е ново компютърно и мултимедийно оборудване. Всички класни стаи са с нови мебели и обзавеждане. Изградена е нова спортна площадка с изкуствена настилка и осветление. Подменени са всички подови настилки в класните стаи, учебните помещения и стълбища с най-съвременни такива. Направена е нова ограда, обновени са изцяло и зелените площи.

Директорът на учебното заведение Цветанка Петричкова изказа благодарност на община Гоце Делчев за разработения и спечелен проект, чрез който училището е напълно обновено и с гордост ще може да посрещне своите ученици на 15-ти септември.  

«Това е един сериозен проект, чрез който ние даваме принос като общинско ръководство, за подобряване на образователната система в общината. От тези 6 милиона лева, за Второ основно училище бе предвидена най-голямата сума, тъй като това е най-големия обект. Радвам се, че днес училището е превърнато в един истински дворец на образованието и предоставя прекрасни условия за образование на учениците и работа на учителите», каза кметът Владимир Москов. Той допълни, че е необходимо направеното с много труд да бъде пазено, защото в него са вложени парите на данъкоплатците и обеща, че и последните три училища в общината – Трето ОУ «Братя Миладинови» и учебните заведения в Мосомище и Лъжница, ще бъдат обновени по предстоящи проекти.

 

Началникът на РУО в Благоевград Ивайло Златанов също изказа задоволство от прекрасния резултат и добре свършената работа на община Гоце Делчев и училищното ръководство.

Обновеното Второ ОУ „Гоце Делчев“ бе официално открито с прерязването на лента от кмета на община Гоце делчев Владимир Москов, председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев и началника на РУО – Благоевград Ивайло Златанов.

Проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“ на стойност 6 186 670.00  лева се финансира с договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.028-0002-C01  по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., Приоритетна оc 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, Процедура: BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“ и включва цялостно обновяване (включително оборудване и обзавеждане) на три общински образователни заведения – 1 основно училище и 2 детски градини.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене