Мащабен ремонт по проект предстои във „Вътрешно отделение“ на болницата в Гоце Делчев

Със средства по програма за трансгранично сътрудничество INTERREG – IPA CBC България – Северна Македония, в изпълнение на проект: „Климатизиращи се здравни институции“, по който община Гоце Делчев е бенефициент, ще бъде извършен ремонт на „Вътрешно отделение“ на МБАЛ „Иван Скендеров” в Гоце Делчев.

Водеща цел на проекта е укрепване на здравните системи при справяне със заплахите за здравето, породени от изменението на климата, включително спешните ситуации, свързани с екстремни метеорологични събития.Част от дейностите предвиждат мерки за смекчаване и приемане изменението на климата в Гоце Делчев – инсталиране и изграждане на фотоволтаични системи до 30kW и ремонт на отделението.

Сред очакваните ползи е  подобряване на капацитета, квалификацията, знанията в областта на заболяванията, свързани с изменението на климата, с използване на иновативни решения, модерно оборудване и практики.

Ще се проведе кампания за повишаване на обществената осведоменост и работа в мрежа, и разработване на уеб платформа.

Партньор на Община Гоце Делчев в проекта е Клинична болница за обществено здраве – град Щип, Република Северна Македония.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене