Бездомни кучета нахапаха малко дете

Бездомни кучета нахапаха малко дете. Инцидентът се случва в община Елин Пелин.

Ръката с белези от кучешка захапка е на 6-годишната Дарина. „Детето си играеше на пътя пред дома ни и глутница кучета ни нападнаха, едно от които беше агресивно. То само я ухапа. Аз се приближих, взех си я в ръце, то ме ухапа по крака. Паднах и то вече ухапа мен за ръката и нея за гърба“, разказа пред бТВ Мариета Димитрова.

След инцидента детето прекарва 3 дни в „Пирогов“. „Оттогава не е излизала въобще на пътя, не желае да излиза. Страхува се, наистина се страхува“, каза майка й. Според родителите агресивното куче е безстопанствено. Животното все още не е открито.

Родителите вече са завели иск срещу общината, която отговаря за бездомните кучета. „Всички животни, които ни посочиха са прибрани. Тези, които евентуално са безстопанствени, нямат стопанин и той не ги храни, по наши сведения може би има 30 или 40 животни, които са нови. Природата не трае празни пространства. В момента, в който ние махнем животно, го дадем за осиновяване или го дадем в приют, и на негово място се появява друго“, заяви Николай Савов. Въпреки че не се знае от къде точно са били агресивните кучета, общината е наложила глоби на двете близки складови бази. Санкцията е в размер на 50 лева, които вече са платени.

На територията на Елин Пелин няма официално регистриран в Българската агенция по храните приют за животни. В момента общината има сключен договор с неправителствена организация, на чиято територия се карат кучетата, считани за агресивни. Там се отглеждат близо 130 животни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене