Членът на Надзорния съвет на „Левски“ Петър Ганев: Парите от Делян Пеевски отидоха за вноска към НАП

Дарението от 500 000 лева, което депутатът и издател на „Телеграф Медиа“ Делян Пеевски направи към „Левски“, е отишло за погасяване на дълг към НАП. Това разкри пред bTV членът на Надзорния съвет на клуба Петър Ганев.

Той добави, близък човек до клуба е отпуснал краткосрочния заем, с който бе платена по една заплата на футболистите. До момента се знаеше, че фирма е отпуснала заем от 199 999 лв. Пари, които бяха върнати предсрочно в края на миналата седмица. Състоянието на „Левски“ е по-добро, отколкото преди месец. Приходите ни са от собствена дейност – продажбата на карта (над 3200 до момента), продажба на артикули“, коментира Ганев и добави, че продължават да се водят разговори за нов спонсор, но все още няма нищо конкретно.

Той разкри, че най-належащо е изплащането на заплатите на футболистите: „Най-належащата дупка е около 4 млн. лв. за заплати. Някои от заемите се изчистиха, а някои бяха отложени за 2023-а“.

В началото на август фирма, която не пожела да бъде споменавана, отпусна краткосрочен заем на „Левски“. Сега обаче Ганев уточни, че става въпрос за човек с еднолична собственост, с когото той лично е водил много пъти разговори.

„Щеше да бъде изпусната съблекалнята, ако не беше платена по една заплата на футболистите. Човек, фирма с едноличен собственик, успя да подпомогне. Поел съм личен ангажимент да не казвам името. Това е човек, много близък до клуба, с когото съм водил много разговори. Степан Хиндлиян (председател на НКП) също е водил много разговори с него. Парите от депутата Делян Пеевски (дарение от 500 000 лв.) отидоха за данъците, за вноската за НАП“, каза Ганев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене