Нови 50 000 лева отпусна правителството на община Гърмен за проект“ Изграждане и модернизиране на кухня за „Домашен социален патронаж“ в с. Марчево

Нови 50 000 лева отпусна правителството  на община Гърмен за проект“ Изграждане и модернизиране на  кухня за „Домашен социален патронаж“ в  с. Марчево.

Целта на  спечеленият проект е да разшири и подобри условията, в които се приготвя храната за всичките 190 потребители на социалната услуга „Домашен социален патронаж“.

Строително-монтажните работи са финансирани от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, а договорът бе сключен на 29.07.2020 г. който е  на стойност 50 000 лв.

Това е вторият проект, който Община Гърмен  изпълнява съвместно с Фонд „ Социална закрила“.

 Ремонтните дейности са наложителни  поради непрекъснато растящият интерес на населението към възможността да получават в дома си качествено приготвена топла храна.

„Общата сума е 50 000 лева, което означава, че ние ще осигурим 60 000 лева, за да осъществим този много важен за определен кръг потребители социален проект.

 Нашата цел е разширяване базата на кухнята, тъй като потребителите са много повече в сравнение с периода преди извънредното положение заради COVID-19”, коментира кметът на община Гърмен – Феим Иса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене