Бокс във фоайето на Община Благоевград?

Първо официално заявление за ползване на фоайето на сградата на Община Благоевград постъпи днес в деловодството на администрацията.

Вносител е треньорът по бокс Илия Илиев, който в предложението си заявява, че ще ползва помещението за тренировки на деца.

Входираният официално документ от Илиев е провокиран от официална позиция на кмета на Благоевград инж. Румен Томов, публикувана във Фейсбук, в която градоначалникът заявява, че „…сградата на Община Благоевград е на всички граждани, а ние трябва да служим на всички тях”.

Постът на инж. Томов дойде в отговор на медийни публикации и клип, качен в социалните мрежи, от който се вижда, че протестиращите в Благоевград ползват сградата на Общината в извън работно време, за да складират агитационните си материали. Думите на Томов, че общината е отворена за всички и всеки може да я ползва за нуждите си, потвърди в национален ефир и заместникът му Любен Милев.

И явно окуражени от казаното от властимащите, гражданите решиха да се възползват от възможността да ползват сградата на Община Благоевград за различни цели безвъзмездно. Треньорът по бокс и председател на Боксов клуб „Югозапад” Илия Илиев входира в деловодството предложение с искане след 18.00 часа да използва фоайето на Община Благоевград за провеждането на спортни занимания с децата на Благоевград.

Молбата му, която е адресирана до председателят на Общински съвет – Благоевград Андон Тодоров и кмета на Благоевград инж. Румен Томов, е аргументирана с това, че щом на протестиращите се позволява да ползват сградата като склад, то и на него би трябвало да му се позволи да я ползва като тренировачна зала.

Любопитно е да разберем дали и по какъв начин лицата, към които е адресирана молбата, ще отговорят на искането. Интересно е дали кмет и заместник-кмет ще защитят думите си с действия и ще позволят исканото от Илиев. Или пък ще се окаже, че за едни може, а за други не?

Вярно, че ако допуснат ползването на сградата от граждани в извънработно време ще замажат гафа си с популистките изказвания, но пък може да създадат прецедент, с който да уронят престижа на символа на администрацията, какъвто е сградата на Общината. А стигне ли се до приемане на предложението на Илия Илиев, не е изключено кметството да бъде засипано с молби от желаещи да ползват сградата за различни цели.

Заявка, че също ще иска да ползва безвъзмездно фоайето на кметството вече направи и директорът на ДТ „Проф. Енчо Халачев” – Благоевград Бранимир Митов.

Неговите намерения са да ползва фоайето за театрални представления.

Така че предстои да разберем в какво ще се превърне сградата на Община Благоевград – боксов ринг, театрална сцена или нещо друго. Но най-вече – ще покаже ли кметското ръководство, че държи на думата си и наистина няма наши и Ваши, а Общината, както казват, е на всички.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене