Без категория

Националния печат

печат

“24 часа”

3800 пострадали от потопа в Мизия ще съдят държавата

Мизия ще съди държавата за престъпно бездействие заради потопа. Това обявиха вчера кметът Виолин Крушовенски и неговият заместник Николай Нековски след съвещание на кризисния щаб. В него взеха участие вътрешният министър Йордан Бакалов и социалният Йордан Христосков.

Бизнесът: Застрашени са 10 млн. лв. от 1,5 млрд. износ за Русия

От близо 1,5 млрд. лв., колкото е общият ни стокооборот с Русия към края на 2013 г., от санкциите ще бъдат засегнати 2,5%, или около 10 млн. лв.Това съобщи за “24 часа” зам.-председателят на БСК Камен Колев. От бизнес организацията са се запознали с официалния списък със стоки, попадащи под забрана, и са установили, че той не засяга онези сектори, които заемат голям дял от износа ни към Русия.

“Сега”

Държавата харчи със скорост 2.5 млрд. лева на месец

Служебният кабинет получава в наследство от правителството на Пламен Орешарски министерства с нараснали просрочени задължения и разходи над планираното. В края на юни 2014 г. просрочените задължения на министерствата са в размер на 295.82 млн. лв., при 225.59 млн. лв. за същия период на миналата година.

Най-малките депозити в банките се топят ударно

Разразилата се през юни паника около две от българските банки освен че доведе до свиване с над 1 милиард лева на влоговете, намали сериозно и броя на депозитите. Това показват последните данни на БНБ за движението на депозитите в периода от началото на април до края на юни. Най-бързо се топят най-малките влогове – до хиляда лева, но намаляват и хората, които държат на едно място крупни суми.

“Капитал Daily

България е спряла всички плащания по програма „Регионално развитие“

Кабинетът „Орешарски“ е премълчал проблеми с цялата европрограма „Регионално развитие“ (ОПРР), сигналът за които е дошъл след одит от Брюксел. Тихомълком плащанията са спрени преди два дни. Така, ако до момента бяха замразени две от пет оси, то сега под риск са всички средства.

Таня Андреева направила опит за чистка в болниците, преди да напусне поста

Управлението на Таня Андреева начело на здравното министерство започна с чистки по върховете на държавните болници и завърши с чистки. Оказа се, че преди да напусне поста, тя е решила да уволни тайно и без публично известни мотиви директорите на ключови болници. Обезглавяването им поставя пред невъзможност да бъдат управлявани структуроопределящи държавни болници, чийто принципал е здравното министерство.

“Труд”

Анонимен от „Сигма“: Като спрем бандит, той звъни на шефа

Ивайло Василев, шефът на звеното към столичната полиция „Сигма“, е нареждал на подчинени да не санкционират бандити, хванати в нарушение на пътя. Това е разказал униформен, разпитан като анонимен свидетел №89, стана ясно в спецапелативния съд вчера. Там Василев обжалва ареста си по обвинение, че е ръководил банда от подчинени, които му отчитали рушвети.

“Стандарт”

Заплаха от режим на тока

Половин България може да остане без ток през зимата. Причината са огромните дупки в бюджетите на енергийните дружества и липсата на свежи пари за инвестиции. Алармата удари икономическият вицепремиер Екатерина Захариева.

Брюксел ни дава 700 млн. евро повече

Близо 10 млрд. евро ще получи България от Европейския съюз за следващия програмен период до 2020 година. Официално вчера бе подписано споразумението за партньорство между страната ни и ЕК. То бе изпратено за подпис преди месец от бившия вицепремиер, отговарящ за европарите, Зинаида Златанова.

“Монитор”

Таксита с чипове ни дерат по морето

Таксита с чипове надуват сметките на клиентите по морето, установи внезапна проверка на Агенцията за метрологичен и технически надзор за Северна България. Модерните чипове в апарата увеличават изминатите километри, но шофьорът работи с малко дистанционно, което клиентите няма как да видят.

Полицаи вардят язовирите край Мизия

Разпоредил съм да се постави по един полицай поне за два дни на всички язовири, за да няма притеснение, че има изпускане. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов след посещение заедно със социалния министър Йордан Христосков. Поставянето на денонощната охрана е разпоредено вече на шефа на Областната дирекция на МВР Иван Кирилов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене