Борисов: Къртят, чупят, рушат, но няма да позволим да има сблъсъци / ВИДЕО

Премиерът: Аз искам оставката на Радев, всеки иска оставката на някой

„Къртят, чупят, рушат, със сила няма да бъдат премахнати. Няма да позволим сблъсъци. Виждате какво става с протестите в САЩ, Израел, Германия. Не искаме никой да пострада“. С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира протестите и блокирането на пътище у нас, като допълни, че той самият иска оставката на президента Румен Радев, но това се решавало на избори.

Коментарът му дойде от поредната обиколка из страната из страната като този път поводът са пожарите в Сакар, където от дни има огнища. Борисов е придружаван от шефа на пожарната Николай Николов.

„Всеки иска оставка на някой. Затова Конституцията е казала – провеждат се избори, на тях се явяват политически партии и те на базата на резултатите си правят или самостоятелно, или коалиционно правителство. Ако не успеят се дава път на втората ако и тя не успее на третета политическа сила“, каза премиерът.

За провокациите по време на конфренцията на ГЕРБ Борисов попита: „ако на мач на Левски, отидат цесекари, кой е виновен, и обратното?“. И допълни: „Ние отидохме ли на „Позитано“, отидохме ли при Христо Иванов? Те дойдоха с ясното съзнание да провокират“.

„Хеликоптерът ти е на разположение. Гранична се включва. Помагате!“, обърна се по-рано премиерът към шефа на пожарната Николай Николов, който обясни ситуацията и предприетите мерки за овладяването на пожарите в района на Хасково. „Като слушах останах с впечатление, че е изгоряла границата. Голям пожар, прекрасно се справят колегите“, изтъкна Борисов. „Геройства вършат момчета, в тази жега, в тази температура. Едно въгленче е достатъчно, вятърът като го духне“, коментира ситуацията Борисов, докато оглеждаше района шофирайки.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2840426106185441

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2840409466187105

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2840391622855556

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене