ЗАПЛАХА! Иманяри окупират Петрич заради тайно същровище посочено от Ванга в Беласица!

0=30,Без да бъде поискано и от близки, и от обществото някак си неправомерно името на петричката светица баба Ванга се превърна в добре работеща машина за пари. С право и без право различни издатели, режисьори, композитори, певци, художници ползват името на пророчицата, а делото и живота й – превръщат в откровена индустрия с цел лично облагодетелстване. Не ни се коментира поведението на самообявили се гадателки и знахарки, които срещу платена публикация в медиите, правят пари от хорската наивност, наричайки себе си наследници и ученици на Вангелия Гущерова.

До там я докарахме! Името на една жена, докосната от висша сила, помогнала на десетки, дори стотици хиляди хора, да се развява като мръсен виц, безинтересна детска приказка и печеливша търговска марка.

Преди няколко дни наш автор поиска да разработи тема, свързана с най-новата „лудост“ около името на баба Ванга. В иманярските среди на югозападна България масово, дори истерично се говори за карта, начертана приживе от пророчицата, описваща мястото, където е заровено прословутото съкровище на Александър Македонски. Ставало въпрос за светилище, намиращо се в планината Беласица, за което знаели малцина, а информацията излязла на смъртния одър на стар жител на село Рупите.

Ровейки се щателно по темата, нашият автор установи, че митът е абсолютно жив. Знайни и незнайни иманяри от региона панически обикалят селото на баба Ванга и от уста на уста издирват информация къде се съхранява въпросната карта, убедени, че тя съществува.

ЦЕЛИЯТ МАТЕРИЯЛ УТРЕ В ТОП ПРЕСА 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене