Практика в детската градина на изпит по проект „Нови умения – нови възможности“

След като вчера бе изпитът по теория, днес проведоха и практическия изпит по проекта на КНСБ „Нови умения – нови възможности“ в Симитли.

Напомняме, че преди 2 месеца, общо 30 безработни лица започнаха обучение за професиите „Помощник възпитател“ и „Болногледач“. Те бяха разпределени в две групи, като 15 човека преминаха подготовка за професия „Помощник възпитател” и съответно 15 души за „Болногледач”.

За успешно завършилите обучението е осигурена 10% субсидирана заетост и 40% несубсидирана заетост за 3 месеца при работодател, който в случая е община Симитли, която е партньор по проекта.

Обученията са по проект „Нови умения – нови възможности”, който се реализира от КНСБ. Този социален проект е насочен към развитие на човешкия капитал за по-бърза адаптация във връзка с развитието на пазара на труда, което от своя страна е свързано с трансформация на работните места, което изисква нови умения, нови компетентности, преквалификация. Всички, които се обучаваха ще получават по 10 лева стипендия за всеки присъствен ден.

Изпитът бе проведен под взети всички противоепидемични мерки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене