Connect with us

Новини

Борисов: Ще предложа вариант аз да си тръгна и да продължи правителството

Published

on

Още днес можеше да кажа датата, на която ще подам оставка. Но първо ше говоря с партньорите, заяви премиерът

Състоя се конференцията на ПП ГЕРБ в „София Тех Парк“. На нея присъстваха хиляди депутати, министри, членове и симпатизанти от цялата страна.

От трибуната се изказаха членове на партията, евродепутати, местни лидери.

На конференцията присъстваха бившите кметове на Благоевград и Сандански – Атанас Камбитов и Кирил Котев.

До Борисов бе и вече бившия му пиар Севделина Аранудова. Борисов говори за мобилизация на структурите си, за коронапандемията, за изтеклите записи и видео- и фотофайлове, коментира каква е задачата на всички членове на ГЕРБ на предстоящите избори, за предстоящата икономическа криза, липсата на обвързаност с ДПС и липсата на страх от назначаване на служебно правителство.

На влизане и излизане от Парка, симпатизантите на ГЕРБ бяха освирквани от протестиращи с възгласи “Оставка”, “Крепостни селяни!”, “Мутри вън”, “Мафия!”, “Боклуци!”. Полицейското присъствие бе изключително засилено! Част от протестиращите успяха да влязат в Парка по време на изказването на Борисов.

Кметът на Дулово бе категоричен, че ГЕРБ няма договорки с ДПС, а резултатите в Общината са постигнати благодарение на добрата екипна работа.

„Тези резултати нямаше да са налице, ако не беше помощта на ГЕРБ“, каза кметът.

Убеден съм, че единствената партия, която може да осигури достоен живот в България, е ГЕРБ, завърши кметът.

Председателят на СДС – Румен Христов, се изказа от трибуната:

„Предстоят избори, които трябва да бъдат спечелени от десницата! Това е гаранцията за демократичните промени в страната. Независимо дали изборите ще са извънредни или редовни, то десницата трябва да спечели. Питаме обаче дали мандата на служебното правителство няма да бъде удължен. Нека има избори и те да бъдат спечелени от десницата! Гледайки Отечествения фронт, нямам отговор какви коалиции ще има, ако те спечелят изборите. Отговори нямаме, но има алтернатива. Остава малко време до изборите, но нека се мобилизираме, за да спечелим и да заведем България към Европа.“

Андрей Новаков – евродепутат и областен лидер на ГЕРБ-Благоевград: „Уважаеми колеги, но вие не сте големи, а приятели и съмишленици. Благодаря, че прекосихте България, радвам се да ви видя тук, защото ако гледаме телевизия, ще решим, че сте изчезнали, затова освен телевизия, трябва да гледаме и през прозореца. Роден съм в провинцията, завърших в България и ето ме тук като евродепутат. Моята история нямаше да е възможен в нито една друга формация. Опонентите е могат да повярват, че могат да се постигат резултати без връзки. Моята история е възможна заради голямата история от успеха на ГЕРБ. Ако през 2010 ви бях казал, че България е така развита, както сега, тогава нямаше да повярвате, то това се случи. Това стана за 10 години, защото на ГЕБ е възможно да се справя в трудни моменти. От политическата камбанария ние сме партия „парадокс“, но така се прави, защото следващите не трябва да плащат за наши грешки. Длъжни сме да продължим, защото нацията ние преживяла войни и робства, време е да си вдигнем главата, а не юмрука. Има проблеми и грешки, избързване, но не винаги е имало комфорт за това. В политиката не можеш да се харесаш на всички, но си длъжен да работиш за всички! Отговорността ни е да намерим общ език с хората, младите, и да направим следващата крачка. Докато другите ги карат да рушат, ние ще съграждаме. Бъдете достойни, смели, амбициозни, за да съградим тази България!“

Протестиращите в София, не са България, заяви водещият на фона на възгласи „ГЕРБ победа!“.

Областният управител на Разград: „Аз съм етнически турчин от Лудогорието! Такива като мен има стотици днес тук, които са повярвали на премиера Борисов! Бях 25 години в друга партия, там проповядвах обединение, но никога не съм се питал срещу кого се обединяваме – срещу българите ли?! В нашите региони, смесени, това е България, това е нацията ни! Дойде моментът да не сме разделени като етноси, а да сме обединени като нация в единна партия като ГЕРБ. Вие, г-н Борисов, дърпате държавата най-силно напред. Чувам свиркаджии, който искат да окупират държавата, която принадлежи на законно избрания премиер! Той дърпа каруцата! Ние трябва да работим повече от лидера ни, за да не може да позволим узурпаторите да победят. Г-н премиер, сигурно ще сдадете властта, но този ден не е дошъл, този ден е далеч. Г-н Борисов, България Ви обича, вярва! Победа, няма да се предаваме!“

Знам, че мнението ви е, че оставка не трябва да има, за да запазим държавата и развитието ѝ. Правителството ни управлява в екип!

Красимир Каракачанов: „От 3 години България се управлява с коалиция. Последните 30 дни в страната има хора, които искат смяна на властта, някой от тях млади и образовани, живеещи на Запад. Не съм чул от всички, които искат оставка, какво ще бъде новото правителство, каква е програмата му, философията, реформа не е да променяме конституцията! Съдебна реформа – каква?! Аз знам какво не им харесва, но въпросът е как да го промениш. Аз не чух идеи! Много от хората днес ги няма на площадите. Знам като историк, че има два вида политици – такива, които се жертват за нацията и такива, които жертват нацията. Днес отново има хора, които искат да се докопат до властта, а вие от които политици сте? Какво трябва да свършим от останалите месеци и какви са ни приоритетите. Никой не каза от тези, които гладят костюмите, какво правим с демографската криза. Да, избори ще има, както е по конституция!“

Словото на Бойко Борисов:

Моля провокаторите да спрат, защото няма нищо по-добро то демокрацията и хората да могат да изказват волята си. Избрахме „Техно Парк“, защото тук е най-явно как от едни казарми направихме иновации. Какво биха могли да ни покажат опонентите?

С партньорите ни през годините направихме чисто море и магистрали (които да блокират, а преди нямаше какво да блокират), метро, което да блокират.

Най-важното е, че през финансовата криза ние успяхме да запазим държавата, а и да вдигаме БВП с милиарди на година. Много усилия вложихме да най-малък външен дълг. Ние се справихме и най-добре с пандемията и най-бързо пуснахме хората, за да заработи икономиката. Всяка година вдигахме доходите.

Темите, които са важни са:

Борбата с корупцията и обвиненията. Контрабандата вече е 3%. Има и такива, но това е демокрация! Ние не отидохме да пречим на Бузлуджа. На протеста пред президентството имаше с руски знаме, други с американски, те не видяха ли как се справят в тези държави с продиращите. Опитите на Манолова, Бареков и Слави са еднакви. Най-лесно е да ни атакуват. Не моят подпис стои зад указа на президента Радев.

Аз винаги 11 пъти печелех изборите! 3 със служебно правителство!

Наслагва се темата, че ни е страх от служебно правителство, ние не вярвахме на Радев и че ще има честни избори, но без НС не могат да се свършат тези неща, както и справянето с кризата след пандемията.

За честни избори трябва да има машинно гласуване и закупуването на машини!

Не желая държавата да е разединена и да бъда разединител. Ние имаме коалиционни партньори и споразумение, според което трябва да изкараме мандата.

След като нарушихме комфорта на толкова много олигарси, ние от ГЕРБ с ДПС не сме правили и няма да правим коалиция, както и с БСП. Нашите партньори са ОП и СДС. Не знам дали Христо Иванов си дава сметка, че връща хората на власт, срещу които се бори. Аз си давам сметка, че ГЕРБ няма да допусне тези коалиции. Аз обичам хората и да са добре. 20,30,100 провокатори ритат и крещят.

Исках да събера елита на партията, че аз съм готов по всяко време да си тръгна, правил съм го, и заради мен не искам да има напрежение. Аз не съм Радев да се радвам, когато се бият хората. Ако ние сме толкова силни, какъв е проблемът да имаме служебно правителство, страх ние, от кой?

От кое се срамуваме, какво не направихме добре!

Ще предложа вариант аз да си тръгна и да продължи правителство. Ние трябва да поработим със структурите, на места има деребей, и ако аз не се намеся, ще страдаме. Аз ще убеждавам за което коалиционните партньори. Имаме всякакви варианти.

Не се опиянявам от масата, имаме да работим много върху ГЕРБ. Маса от обвиненията към нас са прави и трябва да говорим с хората.

Още днес можеше да кажа датата, на която ще подам оставка. Но първо ще говоря с партньорите.

Много говорих сутринта с Каракачанов, надявам се да намерим вариант!

Никога не съм ви подвел, затова ГЕРБ е печелила изборите, ние сме партия, направена от народа.

Ще говорим и с вас, говорете и с хората! Много от вас са се отлепили от хората!

Всички социологически агенции дават, че сме първа партия.

Олигарсите се ядосват на нас, и затова ще ни правят компромат, това не ни притеснява.

Моля ви, не отговаряйте на провокации, затова са пратени тук. Демократичните хора, не ходят да плащат бебета и деца, те дойдоха пред моята къща. Благодаря на тези, които искаха да ме защитят и те да застанат там.

Ако демокрацията е бесило, то такава сме имали до 1989 г., от която аз съм потърпевш!

Тези неблагодарни хора, като Христо Иванов, забравиха как дойдоха в офиса на ГЕРБ.

Продължаваме, обмисляме, ние сме за единство каквото и да ни струва това като партия. Предстоят тежки месеци! Ако има отговорни, които искат да управляват, нека излязат с план, ако аз съм причината, отивам си!

Крими

Скандал! Бивш шеф в ГДБОП от град Рила репресира цяло РПК! Града настръхнал от местния феодал!

Published

on

Голям скандал се вихри от дни в град Рила между новоизбрания председател на РПК „Рила“ Васил Атанасов и двамата съдружници в широко рекламираната преди четири години първа ферма за биволи и мандра за продукти от биволско мляко в България Костадин Ингилизов и Иван Иванов.

Любопитна подробност е, че Иванов е бивш зам. шеф на ГДБОП, а Ингилизов нашумя през 2015 г. като първия официално диагностициран със заразата бруцелоза, която пламна в Рилското корито. Опитват ли се двамата съдружници да преметнат РПК-то да им плати 61 000 лв. за мандрата, за която вече са си получили парите от ДФ „Земеделие“, както и 7000 лв.за ремонт на покрива, или става въпрос за недоразумение, това е казусът, който разпалва скандала.

Предисторията на конфликта всъщност започва от бившия председател на РПК-то Стоян Христов, той е дал пълномощно на управителя на фирма “Рила ферм” Костадин Ингилизов, който е сърдужник с Иван Иванов, да го представлява пред всички институции за периода юни 2013 до юни 2014 г. През тази една година съдружниците изграждат мандра на втория етаж на сграда в центъра на гр. Рила на мястото на фалирал ресторант. Практически Стоян Христов дава картбланш на Ингилизов да действа като председател на кооперацията. Така фактурите, с които са закупувани строителни материали за мандрата, са на името на РПК „Рила“ и са на обща стойност 61 000 лв.

За всичко това член-кооператорите и новият председател Васил Атанасов научават преди дни, когато Иван Иванов изпраща до ръководството на РПК нотариална покана, подписана от нотариус Стефан Сотиров, който има кантора в Дупница. Чрез нея се иска РПК-то да изплати 7000 лв. на Иван Иванов и Костадин Ингилизов за извършен ремонт на покрива на сградата, където се помещава мандрата на фирмата им за производсгво на биволско кисело мляко, сирене и кашкавал. Площта на мандрата е около 500 кв.м.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с новоизбрания председател на РПК-то в Рила Васил Атанасов и го попита за създалата се ситуация. Ето какво заяви той:

“За неизплатени пари от коооперацията на фирмата на Иван Иванов и Костадин Ингилизов разбрах, след като получих нотариално заверена покана от нотариус Стефан Сотиров за изплащане на 7000 лв. за ремонт на покрива на сградата. Отидох при нотариуса, от него взех фактури за строителни материали, написани на името на РПК, въпреки че ремонтът е извършен от фирмата, без да уведоми когото да било в кооперацията. Установих, че има издадено пълномощно от В. Атанасов на К. Ингилизов, с което той да представлява РПК при всички сделки. Това е незаконно, тъй като Ингилизов и Иванов са наематели на обект на „Наркооп”, а в този период изграждат мандра върху имот на РПК и всички фактури за цялостното преустройство на бившия ресторант “Мусала” в мандра са на името на кооперацията. Сумата е 61 000 лв., които са за сметка на РПК и които те сега искат да им бъдат изплатени. Наистина те плащат наем само за помещението от 483 лв. с ДДС месечно, но РПК не е длъжна да изплаща изграждането на мандрата. Всички документи по случая ще ги предам на компетентните органи и те да решат дали носят отговорност бившият председател на РПК и собствениците на фирмата”, заяви В. Атанасов.

Репортер на “Топ Преса” се свърза по телефона с Иван Иванов и потърси отговор на изнесените данни от В. Атанасов. Бившият зам. шеф на ГДБОП отговори: “Не знам за какво става въпрос. Най-малко на Вас трябва да дам обяснение”.

Иван Иванов и съдружникът му Костадин Ингилизов отглеждат 77 бивола от породата „Българска мура” във ферма в гр. Рила, регистрирани са като фермери.

 

Очаквайте още скандални разкрития по темата само в Топ Преса

Continue Reading

Новини

Кметът на Гоце Делчев приет в болница!

Published

on

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, който е и заместник на лидера на БСП Корнелия Нинова, е заразен с коронавирус.

Преди два дни той е настанен в болницата Гоце Делчев.

От 21 октомври кметът е под карантина в дома си, след като съпругата му Мария е дала положителен тест. Мария Москова е преподавател по химия в Неврокопската професионална гимназия “Димитър Талев” в града и не е ясно откъде се е заразила.

Заедно с родителите си под карантина остана и малката им дъщеря. Всички бяха добре, у дома си и без симптоми.

Тогава тестовете на кмета и дъщеря му бяха отрицателни. Преди дни обаче той си е направил повторен тест, който се оказал положителен и се е наложило да постъпи в болница.

Под карантина е и голямата дъщеря, зетят и малкото им бебе, тъй като наскоро семейство Москови им било на гости.

 

Топ Преса от сърце му желае сили и бързо оздравяване.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ПОПУЛЯРНИ