Учителят от Рибново Ибрахим Джуркин и негови приятели и отговорни местни жители се обединиха около поредната благотворителна кауза

Учителят от Рибново Ибрахим Джуркин и негови приятели и отговорни местни жители се обединиха около поредната благотворителна кауза за оборудване на стадиона с тоалетна и водопровод за питейна вода

С нова придобивка се поздравиха тези дни цялата спортна общност на гърменското село Рибново и местните жители в едно с армията от подрастващи футболисти и спортисти в селото.
Дългоочакваната от преди години идея и мечта е вече превърната в реалност ,защото на стадиона в Рибново за поредна година се появи една много необходима и нужна придобивка и всичко това благодарение на Ибрахим Джуркин, учител по ХООС и всички хора които отделиха от собствени средства, време труд, материали,коментира с не скрита радост един от спортните треньори на сформираната наскоро школа по футбол и други спортове ,Ибрахим Кадриев също учител в местното училище „ Йордан Йовков“.
„До сега когато ходехме на стадиона с ученици, футболисти просто нямаше от къде да пие човек вода, да си измие ръцете, да ползва тоалетна ,което бе едно неприятно неудобство лишаващо всички нас от елементарни човешки нужди което за днешните условия на живот е недопустимо . Именно за това тръгна и благотворителната инициятива , с пари и материали от дарители прекарахме канал до главния път и положихме тръби, след което бе направена площадка, иззида се и се направи малка плоча. Лека полека колегата Джуркин от дарения от хората успя и се закупиха казанчета, седала, мивки, писоари, монтираха се ВиК- инсталации, постави се мрамор на пода, врати и всичко необходимо.
Сега вече имаме дамска и мъжка тоалетна, с течаща вода, която е свързана със система, голям бидон –бойлер който е пълен постоянно и вече нямаме никакви проблеми. Да отбележа, че отвън също се постави мивка и чешма с питейна вода,която е докарана от извор и я предоставена за ползване на Футболния клуб и всички деца и гости на стадиона от Мустафа Бошнаков (Дурата).
След Байрам продължаваме с поставяне на скамейки, имаме готови 72 броя седалки за поставяне на трибуните, и всичко това е от дарения, от хората – за хората, сподели искрената си радост за спортната придобивка на стадиона в Рибново Ибрахим Кадриев.

Той припомни ,че в събота от 9,30 часа е организиран от учители и децата от коран – курсовете благотворителен базар, а от 11 часа, те ще изнесат и интересна програма послучай мюсюлманския празник Курбав Байрям.
Кадриев изрази и всеобщата благодарност на дарителите и жителите на Рибново към джамийското настоятелство и всички които са подготвили сцената и са наравили перфектната организация за осигуряването на маси, столове, подаръци и храна за децата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене