Общинска сесия свиква във вторник председателят на малкият парламент в Гърмен , Денислав Шенгов

На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от ЗМСМА, редседателят на ОБС Гърмен , инж. Денислав Шенгов свиква редовно заседание на 04.08.2020 г. (вторник) от 17:30 в Народно читалище „Искра“.
Проектът за дневен ред се състои от 19 точки като повечето от тях са свързани с развитието на община Гърмен, образованието и новото и интензивно строителство в общината .
Проектният дневен ред е следния :

1. Отчет на Общински съвет Гърмен и неговите комисии за период 01.01.2020 г. – 30.06.2020 г.
2. Приемане на Наредбата за определянето обем на животновъдната дейност и местата за отглеждане на селскостопански животни и птици на територията на община Гърмен.
3. Актуализиране на Списъка на средищните детски градини и училища в община Гърмен за 2020/2021 г.
4. Сформиране на паралелки в училищата на територията на община Гърмен с брой ученици по-малък от минималния, съгласно Наредба за финансиране на институциите в системата на предучилищното и училищното образование за учебната 2020/2021 година.
5. Актуализация на капиталовите разходи за 2020 г. по обекти и източници на финансиране.
6. Допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост за 2020 година в община Гърмен.
7. Учредяване право на строеж върху имот – частна общинска собственост с. Дебрен.
8. Прекратяване на съсобственост чрез продажба на общинската част от имот, находящ се в село Горно Дряново, община Гърмен.
9. Прекратяване на съсобственост чрез продажба на общинската част от имот, находящ се в село Дебрен, община Гърмен.
10. Прекратяване на съсобственост чрез продажба на общинската част от имот, находящ се в село Огняново, община Гърмен.
11. Продажба на недвижим имот – частна общинска собственост в село Хвостяне.
12. Продажба на недвижим имот – частна общинска собственост в село Гърмен.
13. Издаване на Разрешително за ползване на повърхностен воден обект – дере с идентификатор 53326.500.147 по КККР на землище на село Огняново, община Гърмен, област Благоевград.
14. Разрешение за изработване на проект за ПУП – ПЗ /подробен устройствен план – план за застрояване/ на поземлен имот с идентификатор № 18366.96.10, местност „Маноле /О/“ по одобрените кадастралната карта и кадастрални регистри на землище с. Гърмен, община Гърмен, област Благоевград.
15. Разрешение за изработване на проект за ПУП – ПЗ /подробен устройствен план – план за застрояване/ на поземлен имот с идентификатор № 62640.43.8, местност „Върбиците“ по одобрените кадастралната карта на землище с. Рибново, община Гърмен, област Благоевград.
16. Одобряване на подробен устройствен план – парцеларен план /ПУП-ПП/ на трасе на път с трайна настилка за достъп до поземлен имот с идентификатор № 18366.18.34, местност „Сливицата“, землище село Гърмен, община Гърмен, област Благоевград.
17. Искане № 214 от Началника на общинска служба „Земеделие“ село Гърмен за предоставяне на имот, придобит от общината на основание чл. 19 от ЗСПЗЗ.
18. Искане № 215 от Началника на общинска служба „Земеделие“ село Гърмен за предоставяне на имот, придобит от общината на основание чл. 19 от ЗСПЗЗ.
19. Искане № 216 от Началника на общинска служба „Земеделие“ село Гърмен за предоставяне на имот, придобит от общината на основание чл. 19 от ЗСПЗЗ.

В ход, до вторник са заседанията на постоянните комисии на които се обсъждат предложенията по дневният ред и тяхното гласуване в зала .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене