Слънчев и топъл вторник

Днес  ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове над източните и планинските райони, но само на изолирани места краткотрайно ще превали.

Вятърът ще е от север-северозапад и ще бъде слаб, в Източна България – до умерен. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса, в София – 29-30 градуса.

По Черноморието

ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 29-32 градуса. Температурата на морската вода ще е 26-27 градуса, а вълнението на морето – 2 бала.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност. На отделни места в масивите на Централна и Източна България ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, а на 2000 метра – около 16 градуса.

В сряда и четвъртък

ще бъде слънчево, в низините след обяд – горещо, на много места дневните температури ще надхвърлят 35 градуса, в отделни райони – до 38-39 градуса.

В петък

по-късно през деня от север-северозапад ще проникне хладен въздух. Облачността ще се увеличи и на места в Североизточна и в планинските райони на Западна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, с гръмотевици. Възможни са локални интензивни явления. В Южна България температурите ще се задържат високи.

Източник: НИМХ, БТА, Агенция „Фокус“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене