Без категория

Националния печат

печат

“Труд”

Таня Андреева махнала шефа на „Пирогов“ две седмици преди да си тръгне

Две седмици преди да предаде поста здравен министър д-р Таня Андреева е махнала директора на „Пирогов“ проф. Стоян Миланов. Това показва справка в Търговския регистър, направена от „Труд“. След точката за освобождаването на професора, Андреева разписва в заповедта си да му се изплати „обезщетение за неспазения срок на предизвестнието съгласно договора му за управление“.

Дело цикли – чака разпит на фантоми

Около 4 години след шумната акция срещу корупция на Дунав мост уволнените 14 капепейци още чакат Софийската градска прокуратура (СГП) да напише и да им връчи обвинителен акт.

“Стандарт”

Русия реже храните ни

Русия забранява вноса на български храни. Това е ответният удар на Кремъл за страните от ЕС, които са въвели санкции срещу Москва. Забраната ще важи поне за година, предвижда указът, разписан от президента Владимир Путин и влязъл в сила веднага.

Кабинетът с мисия Мизия

С мисия „Мизия“ се захвана служебният кабинет. На първото си заседание, след като пое властта от предшествениците си вчера сутринта, правителството се събра, за да търси помощ и решения за бедстващите хора. Доклади по свършеното до момента и ситуацията в Мизия изнесли пред министрите шефът на Пожарната Николай Николов и държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

“24 часа”

Реформаторите си избират на бира лидер, почти сигурно ще е Радан Кънев

Кой да е лидерът на Реформаторския блок са обсъждали днес председателите на петте съставляващи го партии. Заседанието им обаче се провело без Меглена Кунева, която е в Берлин. Тя упълномощила организационния секретар Найден Зеленогорски да представлява „Движение България на гражданите“ (ДБГ).

“Капитал Daily

Възстановяването на европейските плащания ще е приоритет за Екатерина Захариева

Възстановяването на спрените плащания по програма „Регионално развитие“ (ОПРР) и осигуряване на спокойна среда за работа на администрацията си постави като ключови приоритети служебният министър на регионалното развитие Екатерина Захариева. Тя поема поста за втори път, след като миналата пролет бе част от служебния кабинет на Марин Райков със същите правомощия – министър на регионалното развитие и вицепремиер по икономическите въпроси.

Националният иновационен фонд одобри 52 предложения

Подадени проектни предложения – 152, одобрени – 52. Общ размер на субсидията – почти 10 милиона лева. Това са резултатите от приключилата седма сесия на Националния иновационен фонд.

“Сега”

Служебният кабинет смекчи амбициозния тон на патрона си Плевнелиев

На фона на острия тон на президента Росен Плевнелиев за наследството „Орешарски“ и свръхамбициозните му приоритети за служебния кабинет новите министри поеха властта с прагматични очаквания. Като основна задача служебното правителство си поставя провеждането на свободни и честни избори – тема, оставена на заден план в речта на президента.

Делян Пеевски отказа да се върне в съдебната система

Неуспелият председател на ДАНС, отказал се евродепутат и медиен магнат Делян Пеевски няма да се върне на работа в столичното следствие. Това става ясно от отговор от Висшия съдебен съвет (ВСС) до „Сега“. На 25 юли Пеевски е пратил уведомление до съвета, че „няма да подава молба за встъпване в длъжност „следовател“ в следствения отдел на Софийската градска прокуратура“.

“Монитор”

Градушките свалиха още цените на последните етажи

Последните порои и градушки са повредили не само прозорците по западните фасади на сградите в София, но и керемидите на по-старите кооперации и много от обитателите им се оплакват от течове посред лято.

Без чистки във властта, махат само корумпираните

„Няма да прибягваме към никакви чистки или прояви на реваншизъм“, увери вчера служебният премиер проф. Георги Близнашки, веднага след като встъпи в длъжност и пое управлението от Пламен Орешарски при тържествена церемония в сградата на МС.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене