АБВ иска заплащане най-малко 4 лв. на час, петричкият лидер Димитър Атанасов няма да се кандидатира за депутат

АБВ-Петрич

Първанов потупал по рамото петричани като най-добре структурираната организация в страната, политически независим и неоцапан кандидат ще бъде козът в листата на местните азбукари.

Няма да се кандидатирам за депутат от АБВ на предсрочните избори на 5 октомври. Това заяви на пресконференция в Петрич местният лидер на партията на Първанов Димитър Атанасов. Високоуважавана личност от града ще бъде включена на избираемо място в кандидатдепутатската листа за Благоевградския многомандатен район, уточни Атанасов и допълни, че този човек е политически независим, а името му досега не е оцапано в никакви политически игри.

Кирил Котрулев

Във вчерашната пресконференция, на която беше представена платформата на АБВ за предсрочните избори, участваха зам.-председателят на петричката структура на партията Андрей Стефанов, известният изпълнител от нашумялата местна група «Южен вятър» Кирил Котрулев и други.

Петричката група на АБВ е получила висока оценка за работата си от председателя на партията Георги Първанов. Ласкавите думи са прозвучали по време на националното съвещание на АБВ в неделя, на което са обсъдени организационното и техническо състояние на партията. Петричката организация на партията бе обявена като най-добре структурирана, обяви Атанасов и добави, че това му дава повод не само да се гордее, но и го задължава да доказва, че заслужава това място.

Президентска република, минимална почасова ставка от 4 лева, изграждане на АЕЦ „Белене” и оформяне на България като енергиен център на Балканите, смесена избирателна система, като мажоритарният дял е 50 % – това са част от основните предизборни послания на АБВ към избирателите. Според зам.-шефа на петричките азбукари Андрей Стефанов те ще бъда оформени като своеобразна анкета и ще бъдат тиражирани сред местните избиратели, за да се тества тяхната ефективност. Основните положения на предизборната платформа ще бъдат разпространени под формата на бланки из населените места и по реакцията на хората ще бъдат заложени или ще отпаднат от предизборната програма. Резултатите от това допитване ще бъдат разгледани от Националния съвет на партията, който ще реши дали да бъдат включени в тази програма, уточни Андрей Стефанов.

Снимки

1  Петричкото ръководство на АБВ представя платформата на партията за изборите, първите двама вляво са Андрей Стефанов и Димитър Атанасов

2 Кирил Котрулев

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене