Кристияна Кръстева ще участва на СП в САЩ по скокове на батут

спортисти

Националните състезатели по батут от Кюстендил – Кристияна Кръстева, Яна Николова и Кристиян Петров се завърнаха от два последователни лагера в Стара Загора и Плевен. Подготовката в базите на националния отбор протече при строг режим, засилени тренировки и определяне състава на Националния отбор за следващи международни участия. На контролите, които се проведоха в Плевен и тримата възпитаници на „Евротрамп“ са се представили отлично. Кристиян Петров, Яна Николова Кристияна Кръстева ще участват в Международния турнир провеждащ се успоредно със Световната купа в Минск, Беларус, от 10 до 14 септември. Това е един от най-силните международни форуми в батута, на който участват освен многото бивши руски републики, но и сили като Китай, Япония, Германия и много други. В Минск ще е и последната международна контрола преди Световното първенство в САЩ.

спортисти

Спортист №2 на Кюстендил за 2013 година, Кристияна Кръстева ще е единствената българка на СП, в най- многобройната възрастова група 13-14 годишни девойки. За участие в Световното първенство в Дайтона бийч, Флорида, САЩ, от 7-17 ноември, Българска федерация скокове батут определи да пътуват само 10 български състезатели и в този състав влиза и кюстендилката.

спортисти

„Тренировките преминаха при изключително строг режим. И тримата ни състезатели се представиха отлично на контролите. Много работиха децата и продължаваме с усилените тренировки и в Кюстендил всеки ден. Доволен съм, а доброто им представяне и това, че са напреднали много бе забелязано и от ръководството на федерацията по батут. Яна и Кристиян ще представят България при 11-12 годишните на Международния турнир в Беларус, Кристияна при 13-14 годишните девойки. Много съм щастлив, че федерацията заложи на моята състезателка Кристияна Кръстева, единствена в нейната възрастова група, да се състезава за България на Световното в САЩ, тя го заслужава. Ще и бъде тежко, но съм сигурен, че ще се справи, Криси е много борбена и има състезателен дух. Продължаваме с подготовката, в края на месеца отново заминаваме на лагер в Стара Загора“, коментира треньорът Асен Стоицов. / снимка- Кристиян Петров /

скок-батут

„Контролите на националния отбор се провеждат в новата зала в Плевен, защото там има модерно видеонаблюдение, което позволява на огромни екрани състезателите да гледат своите комбинации от всички ъгли. Това е визуална техника, която помага за овладяване и усъвършенстване на сложните елементи. Състезателите наблюдават скачането си и виждат грешките и пропуските. Отличното представяне на националните състезатели от клуб „Евротрамп“- Кюстендил, което направи добро впечатление на федерацията и от там обещаха в скоро време да бъде монтирана такава визуална техника и в кюстендилската зала по батут. Много сме щастливи и благодарни за грижите на федерацията, която подсигурява всичко, от което имат нужда за подготовката си и състезатели, и треньори. Надяваме се догодина, за включване в Националния отбор да се преборят още кюстендилци и ние ще работим в тази насока“, сподели Иво Кръстев, председател на клуб „Евротрамп“.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене