Респект: Петър Чорев от Елешница спаси млад черен щъркел в вече пълна с червеи рана на крилото

Добрите постъпки трябва да са пример за подражание,написа в профила си за пореден път председателят на клона на Българското дружество за защита на птиците в Гоце Делчев , Димитър Попов .

Ето и разказаната накратко от Димитър Попов интересна история за спасения от младият мъж от Елешница рядка птица .

Вчера като се прибирал към дома си, Петър Чорев забелязал на шосето птица, която в началото помислил за корморан, но се оказало, че е млад черен щъркел.

Мъжът без много да се чуди спрял автомобила си и отишъл да провери състоянието на птицата. Успял да я хване и установил, че е с наранено крило. Откритата рана вече била пълна с червеи. Когато я занесъл в дома си в с. Елешница с изненада разбира, че наблизо се намира ветеринарен лекар от спасителния център за диви животни на Зелени Балкани. Ветеринаря прегледал младата птица и казал, че ако Петър не я е прибрал, тя е щяла да загине.

Вероятно е щяла да стане жертва на хищници или да загине заради раната.

Напоследък все повече млади хора са загрижени за съдбата на птиците и помагат те да бъдат спасени. Пожелавам си още хора да се заразят с примера на Петър Чорев от Елешница и доброто продължи да се предава нататък, написа Димитър Попов и съкровеното си желание все повече хора да са съпричастни със съдбата на птиците и красивата българска природа .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене