Бившият директор на ОД на МВР Благоевград Николай Хаджиев оглави Главна дирекция „Национална полиция“

Бившият директор на ОД на МВР Благоевград Ст. Комисар Николай Хаджиев оглави Главна дирекция „Национална полиция“

До момента той беше заместник на досегашния началник на ГДНП Христо Терзийски и отговаряше за Криминална и Икономическа полиция. Зае обаче неговото място, след като Терзийски пое поста вътрешен министър при последните рокади в кабинета Борисов-3.

Николай Хаджиев е завършил е висше образование в Академията на МВР в София през 2005 г. със специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“. Има магистратура в Академията на МВР в София по специалност „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и опазване на обществения ред“. Преди това е завършил право в ЮЗУ – Благоевград.

Професионалният му път започва с назначението на длъжност разследващ полицай през 2005 година в отдел „Пътна полиция“ – СДВР. По време на професионалния си стаж в МВР преминава последователно през следните длъжности: Разследващ полицай през 2006 година в отдел „Разследване“- СДВР; Разузнавач в сектор „Наркотици“ през 2009 година, отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ – СДВР; Началник на група през 2010 година в същата структура на СДВР; Началник на сектор „Наркотици“ през 2013 г. – СДВР; Началник на отдел „Противодействие на Криминалната престъпност“ през 2015 година – СДВР. Година по късно е назначен за директор на ОД на МВР Благоевград, където след добри резултати от 2019 година е зам.-директор на Главна дирекция „Национална полиция“.

ВЪЗХОД! Бившият директор на ОД на МВР Благоевград Николай Хаджиев оглави Главна дирекция "Национална полиция" снимка 1

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене