Двама заразени с Ковид-19 в община Сандански

Отлагат извънредното заседание на ОбС

„Извънредното заседание на Общинския съвет в Сандански, насрочено за петък, 24 юли, се отлага – съобщи председателят на минипарламента Николай Шаламандов. – Причината за промяна на датата на извънредното заседание е положителна проба на секретаря на общината П. Панчев, който освен със служители на администрацията е имал контакти и със съветници. Това е причината да уведомя всички съветници по телефона, че извънредното заседание, което е насрочено за петък, се отменя за 27 юли /понеделник/”.

С положителна проба е и съветникът д-р Димитър Станоев. Той е бил в сградата на администрацията в понеделник, по време на редовно заседание на постоянната комисия по здравеопазване, която оглавява.

„Тествани са всички служители в Общинската администрация, както и част от общинските съветници. Очакват се пробите на съветниците и в случай че някоя от тях е положителна, това ще доведе до нова промяна на датата за извънредното заседание, както и на редовната сесия, насрочена за 30 юли”, каза Н. Шаламандов.

Димитър Станоев 

Вчера сутринта достъпът до сградата на община Сандански бе затворен за граждани. Само служителите в администрацията бяха допускани до работните си места, задължително с маски. Сградата на община Сандански е дезинфекцирана в полунощ.

П. Панчев и д-р Станоев са в домовете си под карантина, състоянието им е добро, няма нужда от болнично лечение.

Както “Струма” писа, заради коронавирус завчера бе затворена детска градина “Първи юни” в Сандански до 3 август. Там положителните тестове са 5, като един е на учител, а останалите – на деца.

ВАНЯ МАНЧЕВА

struma.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене