Стояна на Костов си осинови фейк протестиращ заради Делян Пеевски

Мижавият протест в Берлин на активист на АЕЖ България, за който още вчера ви информирахме (ето тук) днес вече е официално препран и чаршафосан в сайт №1 на фалшивите новини у нас – „Медиапул“.

И за да няма никакво съмнение в достоверността на поднесената там информация, протестиращият от Берлин, надраскал собственоръчно агиттаблата и окачил ги на едно дърво пред българското посолство там, този път се представя за независим журналист. Е, колко да е независим, след като прави авторепортаж как протестира?

Централният образ в шизофреничната публикация, претендираща за истинност, но всъщност чист фейк, е отново вездесъщият Пеевски – враг №1 на олигархията и на АЕЖ-демокрацията в Тутракан. Протестиращият го е изтипосал на снимка и обяснява, че нямало медийна свобода в България. След което прилежно си поднася диктофон под муцуната и интервюира сам себе си, за да предаде впечатленията си в репортажа. Небивал професионализъм, впечатлени сме. Никой още не се беше сещал за този подход. А какво цели този смешник, е пределно ясно – да покаже на шефа си Иво Прокопиев, че организацията, към която принадлежи, си заработва кинтите.

От нескопосания опит за комсомолска активност през 2020 година се вижда, че минувачите заобикалят шашавия демонстрант с досада. Така както биха реагирали, ако беше облечен като хотдог и им пробутваше закуски с неидентифициран произход и съмнителна миризма. Но активистът на прокопиевата организация АЕЖ България се пъне, защото организацията на Прокопиев от такива ялови инициативи живее. Някое докладче ще съчинят, някоя акцийка с принтирани от интернет снимки. АЕЖ България имат пълната медийна и друга свобода да се представят за журналисти. Друг е въпросът кой им се връзва, още повече след такъв показен инфантилизъм.

Хем протестиращ, хем журналист

Няма такова животно. В „Дневник“ на Прокопиев“ активистът Росен Иванов обяснява мотивите за протеста и се представя за страничен наблюдател: „Демонстрантите подчертаха, че са политически независими и не подкрепят конкретна политическа сила, а протестът е морален – оставки, съд и затвор за корумпираните в държавното управление“.

В репортажа с идентично съдържание, който изпраща по същото време на „Медиапул“, се подписва като журналист. Шизофрения, не ли?

Пълна лудост е да се изкарваш безпристрастен журналист, когато си окичен с плакати и показваш явното си пристрастие. Такива хора обикновено набират актив и след това ги виждаме на ръководни позиции около политическото ГМО на Драгалевския лаборант и на Прокопиев – „Да, България“. Няма да е изненада, ако утре Росен Иванов се чучне до кака Цона на някоя партийна сбирка, в която хората отпред на президиума са три пъти повече от присъстващите в залата. И няма да се учудим, ако претичва отпред, за да задава въпроси в роля на журналист. След което да си седне отново на мястото и да си отговори.

Подобна е и ситуацията със смешната инициатива на псевдожурналиста пред българското посолство в Берлин. Пише се „послство“ според „Дневник“. Редакторите там са проспали правописната грешка, но пак са по в час.

Едно денонощие – толкова е трябвало на дежурния в сайт №1 на фалшивите новини, за да отвори редакционната поща и да види репортерския шедьовър на Росен Иванов. Това е, защото през уикенда по принцип почива. Комунизъм, другари. Докато журналистите в България работят, хората на Стояна Георгиева чакат указания. И ги получават, разбира се. Ако не от нея, то от Иво Прокопиев.

Знаете ли колко време й трябва на Стояна на Костов, за да умие краката на своя повелител? С това се справя бързо, защото има тренинг. Дългогодишен при това. От времето, в когато младата репортерка е миела крачетата на своя началник и му е разтривала гръбчето, за да свали напрежението от морната му снага, е изтекла много вода. Но все така всеотдайно повехналата красавица се изживява като масажистка и слугиня. Днес обаче и за незаконните отрочета на своя повелител.

Каква любов свързва напористата репортерка Стояна Георгиева с нейния господар Иван Костов, за да му се обрече на доживотна служба – историята мълчи. Но и днес всеотдайната маман на фалшивите новини още носи мед на Командира. Мед й капе от устата, когато словослави своя шеф. С мед ще намаже и олигарха Прокопиев, към когото изпитва майчинско чувство. Затова осиновява всички знайни и незнайни деца на своя повелител.

Истинският медиен монопол

Фалшивите новини летят мълниеносно от „Капитал“ към „Медиапул“. И обратното. Защото журналистите в тези издания са на пряка телефонна връзка. Заедно с още няколко медии с различни собственици, но само формално, Стояна и Иво Прокопиев се изживяват като една медийна група – на задкулисието. Премятат си опорни точки и журналисти. И на практика са установили от години медиен монопол, за да бият по врага. А врагът в последните години, е само един – депутатът и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.

На комсомолеца от АЕЖ България му желаем успех. Далече ще стигне с картонената си демокрация. Когато му остане време, може да си нахвърля малко въпроси към онези, които разграбиха златните активи на България, разпарчетосаха печеливши и работещи предприятия, обогатиха се с престъпни схеми и машинации, след което си направиха медии бухалки, за да им избелват имиджа и да дискредитират независимата журналистика. Протестиращият от Берлин може и трялва да зададе някои неудобни въпроси и на своя шеф Иво Прокопиев. Когато го направи, ще му повярваме. Ако преди това не го освидетелстват.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене