Прогноза за времето – 21 юли (вторник)

Днес ще бъде слънчево. След обяд главно над Източна България ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб северозападен, в източните райони до умерен северен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 28° и 33°, в София 28° – 29°.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месец юли. През деня ще се задържи почти без промяна.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 33 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен северен, след обяд североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27° – 31°. Температурата на морската вода е 25° – 27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 15°.
И в сряда времето ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, главно в часовете след обяд, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен, от изток-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°, малко по-ниски по Черноморието.
В четвъртък и петък над Източна България ще се задържи слънчево. Над планинските райони в Западна ще има условия в следобедните часове да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има и краткотрайни валежи, и гръмотевици, по-интензивни в петък в Рила и Пирин.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене