Близо 40 заразени с COVID-19 работници в „Пирин-Текс”, фирмата започва работа утре

Между 35 и 37 работници на най-голямата шивашка фабрика в Пиринския край – „Пирин-Текс” в Гоце Делчев, са заразени с коронавирус. Това съобщи днес германският собственик на предприятието – Бертрам Ролман. Направени са PCR тестове на всички 1300 служители на фирмата в специализирана клиника в Гоце Делчев. Ролман организира тестването на хората за своя сметка. „Вече са ясни резултатите от всички направени тестове. Заразените с коронавирус са поставени под карантина. Ние обаче ще започнем работа в понеделник, 20 юли, с тези, които са с отрицателни резултати. Почти цяла седмица фабриката беше затворена заради установените първи случаи на наши служители с COVID-19”, сподели Бертрам Ролман.

Той увери, че всеки ден е във връзка с експерти от Регионалната здравна инспекция в Благоевград. В предприятието се извършват всички необходими дейности, за да се гарантира безопасността на работниците. Работните места са раздалечени, за да се спази нужното отстояние, прави се дезинфекция във всички помещения по 2-3 пъти на ден.

„Трябва да започнем работа, защото бавим поръчки, а това не е коректно спрямо нашите партньори”, допълни германският предприемач. Фирмата на Ролман от 1993 година развива успешно своята дейност в Гоце Делчев и изнася продукцията си за едни от най-големите модни фирми в света.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене