11-годишно дете от Плетена изправи на крака журито на „Пирин пее“

more_1_b

Невероятен млад талант, само на 11 години от сатовчанското село Плетена, изправи на крака журито на Събора за народно творчество „Пирин пее“, който се проведе през почивните дни в местността „Предел“.
Младен Доленски предизвика истински фурор, бурни аплодисменти и стотици снимки, направени от набързо събралите се множество хора около сцената, след като детското гласче разцепи планината с изпълнението на автентичната плетенска песен „Мори вземи ме, бела Айше“.
Като цяло представянето на смесената детската фолклорна група от Плетена на събора „Пирин пее“ бе високо оценено от музикалните експерти и критици и тази година. Това е показателно и от изявата им на концерта на лауреатите на първа сцена снощи, с който бе закрит фолклорният форум.
„Дени от две години е в детската група за народни песни и танци към читалището в Плетена. Още в самото начало усетих таланта му на певец и започнах да работя с него. За две години момчето разви невероятния си глас и той вече пее с невероятна лекота много от плетенските песни – обработен фолклор“, коментира пред ИНФОМРЕЖА художественият ръководител Антоанета Бекташева. Тя сподели и голямата си радост от признанието на публиката и журито към таланта на Младен Доленски, който е и пълен отличник в училище.
11-годишното момче е поредното откритие на Антоанета Бекташева, а тази година групата и от Плетена отново се завърна от „Пирин пее“ с много грамоти и плакети./Инфомрежа/

main_b

more_3_b

more_4_b

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене