„Мафия“ и „Оставка“ по време на четвъртия протест срещу правителството в Благоевград /Снимки/

След митинг пред общината, протестиращите със скандирания „мафия“ и „оставка“ се отправиха на шествие до паметника на Гоце Делчев.

След това шествието се върна пред Областната управа, където бяха повторени скандиранията.

„Обявявам се против мафията, корупцията и лошото усвояване на средства от ЕС. Искам оставката на правителството и на Гешев. Протестът е граждански – хората от всички политически нива, социални класи и етноси се обединяват, за да изразят своето желание за промяна“, каза възрастна благоевградчанка.

„Подкрепям протестиращите в София. Искаме по-добро бъдеще за нас младите и родителите ни, за бабите и дядовците ни, дали всичко за родината“, добави пък младо момиче.

Това е третия пореден протест в Благоевград с искане за оставка на правителството.

За седми пореден ден пък десетки хиляди българи се стичат по улиците на най-големите градове, за да протестират срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев.

Най-многолюдно отново е присъствието в София, където хиляди демонстранти се събират в зоната на т. нар. Триъгълник на властта – между сградите на Министерския съвет, Президентството и Народното събрание.

Очаква се както и вчера протестите да продължат до късно през нощта. Надеждите са, че този път няма да се стига до провокации и нови безредици.

В столицата има засилено полицейско присъствие, след като снощи за пореден път се стигна до размирици. Във вторник имаше шестима арестувани и двама ранени полицаи, след като провокатори се опитаха да нахлуят в бившия Партиен дом.

"Мафия" и "Оставка" по време на четвъртия протест срещу правителството в Благоевград /Снимки/ снимка 1"Мафия" и "Оставка" по време на четвъртия протест срещу правителството в Благоевград /Снимки/ снимка 2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене