Бизнесменът Николай Динков-Нинджата осинови двете лъвчета в благоевградския зоопарк, кръсти ги Симба и Бамби

Бизнесменът Николай Динков-Нинджата осинови двете лъвчета в благоевградския зоопарк, кръсти ги Симба и Бамби

Според източник на Pirinsko.com тотомильонерът Николай Динков и чаровната му съпруга са осиновили двете лъвчета в благоевградския зоопарк, кръстиха ги Симба и Бамби.

Сем. Динкови са помогнали финансово за разширяване на клетката, за да се осигури място за лъвчетата, когато се приберат да имат необходимите условия, за да живеят и растат в благоевградския зоопарк.

Освен, че финансират изграждането на допълнителна клетка, Николай и Полина Динкови ще осигоряват и храна за новите обитатели в зоопарка на Областния център.

Двете лъвчета, които се родиха в зоопарка в Благоевград преди две седмици вече са в столична ветеринарна клиника, където за тях се полагат грижи от специалисти. Целта е докато са там, да бъдат положени всички медицински грижи, които са необходими, за да се съхрани живота и здравето им.

Припомняме, че сигнал за двете лъвчета подадоха будни граждани преди дни. Появата им на бял свят не е била планирана, а условията в зоопарка не са добри, особено за отглеждане на новородени, според природозащитници. Родителите на лъвчетата са брат и сестра. Лъвицата е с имплант против забременяване, но въпреки това е забременяла и родила.

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов е разпоредил да се полагат специални грижи и за лъвицата, като и се осигури подходяща храна, за да укрепне след раждането.

снимка: БТВ

​Очаквайте подробности!

Бизнесменът Николай Динков-Нинджата осинови двете лъвчета в благоевградския зоопарк, кръсти ги Симба и Бамби снимка 1Бизнесменът Николай Динков-Нинджата осинови двете лъвчета в благоевградския зоопарк, кръсти ги Симба и Бамби снимка 2

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене