Connect with us

Анализи и Коментари

Здравка Атанасова -Зой: Още през 2019-та заедно с моята учителка в Гърция предсказахме тази пандемия

Published

on

Първата българска магьосница обяви кога е края на COVID-19 и какво ще се случи у нас до края на годината!

Здравка Атанасова или Зой, както я наричат в съседна Гърция, е първата българска магьосница, чийто предсказания се сбъдват с безпрецедентна точност. За това свидетелстват многобройните й клиенти, между които са и голяма част от родния шоубизнес елит. Доверяват й се не само хора от цяла България, но и от широкия свят.

Наскоро в изискана церемония за раздаване на четвъртите лайфстайл награди Зой Атанасова получи специален приз за Тета хилинг терапевт, а думите, които каза от сцената на хитов столичен клуб, предизвикаха бурни реакции в публиката.

Потърсихме Зой Атанасова, за да даде ексклузивен коментар за това какво ни очаква още покрай световната пандемия, свързана с коронавируса и по-конкретно как ще се развият последствията от нея за страната ни.

 

– Зой, още при качването си на сцената на церемонията по лайфстайл наградите наскоро, ти предизвика бурни възгласи в публиката заради точните предсказания, които правиш. Разбрах, че си предсказала и COVID-19?

– Да, още през 2019-та заедно с моята учителка в Гърция предсказахме тази пандемия. Постоянно виждахме числото „19” и тогава казахме, че ще избухне Трета световна война, както и стана. Наричахме войната „19”.

– Откъде дойде този вирус?

– Този вирус е изкуствено създаден и няма нищо общо с прилепите, както се опитват някои да убедят. Умишлено е създаден, за да се глобализира и подчини човечеството. Но искам да успокоя хората, че до края на годината COVID-19 ще изчезне и животът ще продължи по нормалния начин. Хората обаче ще живеят с повече страх в душата и по-подчинени.

Цялото това нещо е създадено с една цел – човечеството да бъде подготвено за така нареченото чипиране или всеобщото подчинение. Вирусът идва, заплашва живота и ни прави зависими, докато дойде момент сами да поискаме да се чипираме под формата на антивирусна ваксина.

Хората трябва да се разбунтуват, защото иначе ще ни превърнат в роби, както е било едно време. Каквото е било преди, ще го бъде пак, само че под друга форма. Роби под друга форма – хората да са заложници в домовете си, например. Силата е в хората – само те могат да изкарат съпротивата си!

– А какво казват прочутите карти “Десте”, на които гледаш, за ситуацията с коронавируса, конкретно в България?

– Ситуацията постепенно ще се нормализира, но още хора ще боледуват. Доста трудности ще има. Ще има и доста политически скандали, които тепърва ще ескалират. Вижда се и помощ от Русия, която страната ни ще получи. Става дума за лечение. Възможно е да се намери лекарство, което да помогне на боледуващите. Ще влязат много пари в България посредством нови договори, споразумения.

Дава се млад мъж от политическия сектор с добронамерено поведение, който ще помогне на страната ни с внасянето на нови правила. Виждам, че има голяма парична помощ и от руска страна. Колкото до Бойко Борисов – той ще продължи да бъде на власт, както досега, опитите да го свалят са безуспешни.

– Спомена ми в предварителния ни разговор, че страховете на хората се подклаждат чрез символи. Какво имаш предвид по-точно?

– Да, това е нещо много важно, на което искам да обърна внимание. Нашето подсъзнание се влияе изключително много от визуализации, картинки. Чрез символите властните хора по света постепенно ни препрограмират. Например картинката със символ „останете вкъщи” е чисто програмиране за смърт. Ако забележите дърветата кипариси отстрани – такива има по гробищата по цял свят.

Отделно кръстчетата отгоре символизират паметника. И хората, които са по-податливи и по-страхливи, лесно падат в този капан. Затова има и толкова много смърт. Не е толкова страшен самия вирус, колкото начина, по който се опитват да го изобразяват чрез такива символи, за да влияят на подсъзнанието на хората.

Съветвам хората да не гледат такива символи и картинки. Да не се плашат и да са по-позитивни. В един момент този вирус ще стане нещо естествено, с което ще съумяваме да се справяме. Българският народ може да се справи с това./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

show.blitz.bg

Анализи и Коментари

Заради машините по-малко хора ще отидат до урните на 14 ноември

Published

on

По лошия начин щяло да се разбере защо в Европа няма такова гласуване

Ще има трудности с машинното гласуване, прогнозира  проф. Михаил Константинов, бивш председател на Съвета на директорите на “Информационно обслужване”.

„Искам да припомня факта, че само между април и юли избирателите намаляха с 600 хиляди души. Аз не виждам друга съществена причина, която да откаже хората, освен машинното гласуване“, коментира той пред bTV.

Той изрази притесненията си, че “ще разберем защо в Европа няма такова гласуване”, като добави, че се надява това да не се случи “по лошия начин”.

Според Константинов ЦИК е длъжник на българското общество, защото след последните избори е трябвало гласуването от 1/10 от машините да бъде проверено и кутиите да бъдат отворени, но все още няма данни за подобна проверка.
Проф. Михаил Константинов обаче все пак смята, че е по-добре изборите да бъдат “две в едно”, за да не се налага избирателите да излизат до урните цели 3 пъти в рамките на месец.

Бившият председател на Съвета на директорите на “Информационно обслужване” коментира и бъдещото разпределение на партиите в Народното събрание.

“Не обичам определението “партии на промяната”, има нови и стари. Старите стартираха на 4 април с 125-130 депутати, които намаляха на следващите избори, но ако гласуването бъде проведено утре, те отново щяха да имат около 140. Новите партии трябва да разберат, че с политическа надменност, високомерие и червени линии няма да стане нищо”, каза той.

Константинов очаква първата политическа сила на новите избори да има около 70 депутати, а част от новия парламент да бъде и новата формация “Продължаваме промяната”.

“Ентусиазмът е толкова голям, че изглежда, че ще влязат. Не искам да казвам обаче колко ще изкарат “Изправи се БГ! Ние идваме!”, защото ще започнат да ме търсят да ме бият, те в момента са под бариерата, така че трябва да се постараят малко повече”, обясни той.

Според него новият държавен глава няма да бъде избран на първи тур, заради задължителното условие да гласуват поне от половината от имащите право на глас у нас.

Камелия Цветанова

dnes.bg

Continue Reading

Анализи и Коментари

COVID удари и домашната ракия

Published

on

COVID пандемията удари и домашната ракия. Приходите от акциз върху изварената в регистрирани казани ракия падат с над 100 000 лв. през миналата година спрямо предходните 2 г. Това сочат данните на Агенция „Митници“.

През 2020-а митниците са събрали 829 708 лева от акциз върху домашната ракия, изварявана в малки обекти за дестилиране. Това е спад в сравнение с предходните 2 г., когато приходите варират около 936-945 хил. лв.

Вероятно влияние е оказала пандемията от COVID и ограничителните мерки, допускат от ведомството. Агрономи пък добавят, че друга причина може да е сушата, заради която голяма част от плодовете изсъхнали още на дърветата и не ставали за варене. Извън статистиката обаче остават количествата ракия, изварявани в лични казани по дворове и мазета.

От Агенция “Митници” припомнят, че по закон домашна ракия трябва да се изварява само в регистрираните малки обекти или т.нар. селски казани, които трябва да са с вместимост до 1000 л. Техният брой по последни данни е 1523 в цялата страна. В тях всяко семейство може да изварява до 30 л ракия годишно от собствени плодове само за лична консумация, като за това заплаща акциз по намалена ставка, а за всеки литър над тавана – пълната ставка. Това означава, че за 40-градусова ракия хората дължат по 2,20 лева на литър за първите 30 л и по 4,40 лева за всеки литър над това количество.

Continue Reading

Анализи и Коментари

Професор от Германия с К-19 новина, която никой българин не иска да чува

Published

on

Вебер е професор и ръководител на катедра в института по вирусология в Гисен, експерт по молекулярна биология

Ваксиниране и за преболедувалитe. Това е препоръката на един от водещите експерти в света – професор Фридман Вебер. С него разговаря Николай Беремлийски, предава Нова тв.

Вебер е професор и ръководител на катедра в института по вирусология в Гисен, Германия. Експерт по молекулярна биология, той работи с вируси, подобни на COVID-19 от 17 години насам.

Има теория, според която ваксините и натискът, който те оказват върху вируса, са причината за формиране на нови мутации. Как ще коментирате това?

– В настоящата пандемична обстановка не бихме могли да изключим нито една опция, но това, за което Вие ме питате все още никога не се е случвало. Някои мои колеги са провели изчисления ,според които, ако човек е ваксиниран и се разболее от COVID-19, защото да, това е възможно, в организма му няма да има достатъчно количество вирус, което да нанесе дълготрайни щети и да доведе до създаването на нов вариант.

Тогава къде остава тезата, че изграденият имунитет след боледуване е по-силен от този след ваксинация?

– Трябва да си бил много болен, да си имал тежки симптоми и да си оцелял, за да може твоят имунитет да бъде по-силен от имунитета на човек с ваксина. Затова е препоръчително и когато вече си се сблъсквал с вируса, да си поставиш ваксина, за да си осигуриш пълна защита. Тогава вече се броиш за напълно защитен.

Някои лекари виждат изхода от кризата не толкова в масовото ваксиниране, колкото в масовото заразяване. Какъв е вашият коментар?

– Идеята да си осигурим защита чрез масово преболедуване е много, много лоша, защото много хора ще се разболеят и някои от тях ще умрат.

Да обсъдим влиянието на вируса и ваксините върху децата. Какво според Вас трябва да стане, за да заработи образователната система нормално?

– Чрез ваксиниране на възрастните и на децата на и над 12г. Необходимо е и регулярно тестване, носене на маски и поддържане на добра лична хигиена.

Намирате се в Германия. Какви мерки срещу вируса са взети там?

– В момента в Германия носим маски. Когато има събиране на много хора на едно място това е задължителна мярка. В някои ресторанти тук се допускат само ваксинирани хора или такива, които вече са преболедували вируса. Разбира се, достъпът е възможен и след показване на пресен отрицатален тест за вируса.

Германия започна процедура по поставяне на трета доза от ваксината на възрастните и хронично болните. Смятате ли, че тази практика трябва да бъде въведена навсякъде по света?

– Когато става дума за възрастни и хронично болни определено препоръчвам трета доза от ваксината. Все пак имунитетът на тези хора е доста занижен. Искам обаче да подчертая, че преди да бъде поставена трета доза, на когото и да било, трябва да гарантираме, че има достатъчно количество от препарата за желаещите първа и втора доза.

А вариантът „Мю”? Заобикаля ли той ваксините?

– Този нов вариант е доста по-устойчив спрямо имунния отговор, който ваксините произвеждат. Това, което успокоява всички ни, е, че вариантът Мю изобщо не набира скорост. В момента по света масово разпространен е Делта вариантът.

Какъв процент от ваксинираните биха могли да се разболеят повторно?

– Според мен веднъж, след като човек си постави двудозова  ваксина, той е защитен. С времето обаче защитата му намалява. Точно заради това мисля, че е необходимо поставянето на ваксина веднъж годишно.

 В края на този разговор имате ли някакво послание към българите?

– Хора, ваксинирайте се! Аз проверих какъв е броят на ваксинираните в България – страна, която познавам, обичам и намирам за гостоприемна, и видях, че той е много нисък. Моля ви, поставяйте си ваксини. Не вярвайте на всичко, което видите и чуете в онлайн пространството. Колкото по-шокиращи са публикациите срещу ваксинирането, толкова по-сигурно е, че са фалшиви.

blitz.bg

Continue Reading

Анализи и Коментари

Учителка оглави Инициативен комитет за развитието на село Дяково, събират дарения за спасението на рушащия се храм

Published

on

Учителка с корени в село Дяково, община Дупница, откри подписка за дарения за ремонт на храма в селото, който се руши. За добрата идея съобщи кметът на селото Росица Илиева.

След 2 години храмът, носещ името “Рождество на Пресвета Богородица”, ще чества 100 г. от построяването, но сградата е застрашена и има нужда от ремонт. В селото живеят около 200 души. Хората са вярващи. Млада жена, която е учителка в София – Мария Кацарова, е инициирала подписка, която е поставена в магазина в селото, и всеки желаещ може да дари средства и да се подпише.

Идеята за създаване на инициативен комитет за развитие на селото е от няколко години и се осъществи наскоро.  Целта на инициативния комитет е да подпомогнем да се развие селото, но основната идея е да се търсят варианти и средства как да се съхрани храмът, който се руши. С подписите на цяло село ще се търси съдействие от общината в Дупница и от Светия синод.

В инициативния комитет участват още 5 души, които живеят постоянно в село Дяково. В момента клисар в храма е завършилият с пълно отличие Семинарията Ивайло Попов, но той не желае все още да служи като свещеник, тъй като, по негови думи, се чувства все още недостоен да е свещеник. Освен че е отличник от Семинарията, Ивайло Попов е завършил и институт по туризъм.

Черквата видимо е в тежко състояние, вътре има влага, кръстът на купола на храма е килнат и  всеки момент ще падне. Преди време на кръста е имало щъркелово гнездо, но местен жител е стрелял по тях и те са го напуснали. Тогава кръстът се килнал. Преди няколко години от Софийска митрополия изпратиха екип да снима състоянието на камбанарията, която всеки момент ще се срути, и за да отпуснат средства, но ремонти така и не са започнати.

В момента няма и свещеник, обслужващ храма, който се отваря само за големи празници и погребения. Преди Ив. Попов да бъде назначен за клисар, задълженията на клисаря изпълняваше мюсюлманка, която е приела християнската вяра, след като се влюбила в православен християнин и станали семейство. Тя трябваше да получава по 30 лв. на месец, но от Архиерейското наместничество не й изплащаха и тази сума.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ