Кметът на Симитли недоволен от договора за ТВ-права, заплаши да не допуска камери на своите мачове

Кметът на община Симитли и финансов благодетел на новия член на Втора лига Септември (Симитли) – Апостол Апостолов, заяви пред БТА, че няма да допусне на своя стадион камери на телевизията, която държи правата за излъчване на професионалните групи.

„Не може един отбор от Втора лига да получава 1000 лева за 1 мач, а на нас тока за осветлението, което трябва да платим за късен мач, ни струва 2000 лева. Няма да допусна по никакъв начин камери и започвам преговори със северномакедонска телевизия да излъчва мачовете ни. За пореден път сме разочаровани от отношетнието на БФС към малките клубове.“

„Ние сме изплатили всичко на футболистите въпреки пандемията. Изрядни сме, но отношението, което получаваме е направо обидно. И в Испания, и в Англия се подкрепят малките отбори и те получават сериозни пари, но не и в България“, заяви още Апостолов, който е и бивш футболен съдия.

„Крайно време е да престанат с гаврите с клубове като нашия, имайки предвид че преди години играхме четвъртфинал с ЦСКА, след което полуфинал с Лудогорец за Купата на България, като и двата мача бяха излъчени пряко по телевизията и не получихме нито стотинка от телевизионни права.“ – припомни кмета.

Така Септември Симитли е третият клуб, който изрази несъгласие с разпределението на парите от ТВ права след Левски и ЦСКА-София.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене