Мъж блудствал с дете от Гоце Делчев е издирван от френски съд за убийство и изнасилване

Излежаващият 9-г. присъда в затвора в Бобов дол за блудство Олег Чиков от Пещера е с издадена европейска заповед за издирване от френски съд. Съдията от Окръжен съд – Кюстендил Ценка Братанова е постановила мярка “задържане под стража” за затворника Олег Чиков.

“Искането бе внесено от прокурора от Окръжна прокуратура – Кюстендил Владимир Мицов. Европейската заповед за арест е издадена във връзка с проведено срещу Олег Чиков наказателно производство за извършени убийство, опит за убийство, нанасяне на тежка телесна повреда, изнасилване и незаконно проникване в частен имот, за което е осъден на доживотен затвор. Присъдата не е окончателна и не е влязла в сила, защото подлежи на обжалване”, съобщават от съда.

32-годишният Олег Чиков е обвинен, че изнасилил и убил жена, след което се опитал да убие хазяите си. Той успял да се укрие от френските власти, но след 2 г. извършил блудство с дете от Гоце Делчев. От френска страна е изпратен в България генетичен материал, който отговарял на профила на Олег Чиков.
На 17 г. Олег Чиков, който тогава е живял в интернат, изнасилва и убива учителката и скулптор Дора Балинова от Ракитово, за което през 2005 г. е осъден на 10 г. затвор. Излежава присъдата си и през 2013 г. отива във Франция, където продължава със злодеянията си. След зверствата във Франция се завърнал в България, за да не бъде открит от властите. Установил се при майка си, която живеела в Гоце Делчев, и извършил блудство с дете от града, за което в момента е в затвора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене