Първо в Топ Преса! ПИРИНТЕКС затваря!

Най – големият работодател в района на град Гоце Делчев и общините Хаджидимово, Сатовча и Гърмен – шивашкото предприятие ПИРИНТЕКС затваря врати до понеделник. 

Причината е усложнената епидемична обстановка и случаи на заразени и заболели служители на предприятието с Ковид – 19. „Преди всичко за нас е важно здравето на нашите служители, така че вземаме спешни мерки…“ съобщиха от ръководството на предприятието специално за Топ Преса. Информацията с която раззполагаме е само за два дни, били установени няколко работника  в Пиринтекс с положителни проби, четирима от които са в болница. Състоянието им се подобрява.

ВАЖНО! От понеделник започва и масово тестване на работниците в предприятието. Инициативата е на Томас Шпендел, един от административните ръководители на ПИРИНТЕКС, изцяло финансирано от компанията в интерес на здравето на работещите в него.

Решението на ръководството да спре предприятието да работи до понеделник не е окончателно. Следи се строго ситуацията и ако трябва времето за спиране на работа може да бъде удължено в зависимост от резултатите от тестването.

Очаквайте подробности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене