Гешев впечатлен от Гоце Делчев: Градът е жив и красив, поздравления!

Главният прокурор Иван Гешев дойде днес, за да бори престъпността в Неврокопския край. Но той не скри възхищението си от развитието на град Гоце Делчев. „Имах среща с кмета на града. Ние не можем да решим проблемите в образованието и с работата, но това, което виждам, е един жив и красив град! Поздравления за това”, каза Гешев.

Извън лирическото отклонение, провокирано от подредения град, стана ясно, че по време на днешната акция срещу битовата престъпност са арестувани по Закона за МВР 16 лица. За тях има данни, че се занимават с разпространение на дрога, лихварство, незаконна търговия с акцизни стоки. Спецакцията стигна и до хаджидимовското село Абланица, което от години се слави с разпространение и нелегална продажба на тютюн и на нарязан тютюн. „Съветвам българските граждани да гледат кой какво прави, а да не четат кой какво пише”, подчерта обвинител №1 на страната.

Главният секретар на МВР – Ивайло Иванов, сподели, че кметът на Гоце Делчев – Владимир Москов, е поискал по-засилено полицейско присъствие в населените места. „Хората искат да има повече полиция в населените места. Но това не е гарант, че няма да има извършено престъпление. За нас е важна превенцията, да има комуникация между кмета и местното Районно управление и прокуратурата. Никой не може да ме убеди в това, че в малките населени места жителите, както и общинското ръководство, не знаят кои лица са част от криминалния контингент”, каза още Ивайло Иванов.

/ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене