Каракачанов внася законопроект за доброволната казарма следващата седмица

Според министъра на отбраната по конституция всеки български гражданин има задължението да защитава страната си

Следващата седмица министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще внесе в Министерския съвет проекта на Закон за доброволната военна служба. Това обяви самият той по време на посещението си във Велико Търново, където наблюдава заключителния етап от курса по начална военна подготовка за ученици в Националния военен университет „Васил Левски“.

По негови думи Законът ще даде възможност на всеки българин доброволно да премине военно обучение в рамките на два модула от по три месеца всеки.

Той обясни, че работните места на хората, които доброволно поискат да преминат обучение, ще се пазят, независимо дали са в частния или държавния сектор. Министърът допълни, че финансирането на доброволната военна служба ще бъде в рамките на бюджета на Министерството на отбраната и няма да се налага търсене на допълнителни средства.

Каракачанов изтъкна, че по конституция всеки български гражданин има задължението да защитава страната си. Същевременно обаче младите хора нямат възможност да получат военно обучение.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене