Connect with us

Новини

Бившата съветничка Елена Атанасова и племенникът и Слав шашнаха навалицата с екстравагантни тоалети

Published

on

Бившата съветничка от ПП „Партия на Зелените“ Елена Атанасова и племенникът и Слав Атанасов минаха с танцова стъпка по червения килим пред общината в Благоевград.

Екстравагантната дама привличаше погледите си с нестандартния тоалет-
лъскава офицерска шапка и бял гащеризон с пагони. Всички зяпачи им се усмихваха и ги поздравяваха.

След 35 години Елена Атанасова си припомни отново еуфорията около абитуриентските балове и показа,че с усмивка трябва да се минава по трудния път на живота.

Когато попитали Слав коя ще му бъде дама, той отговорил леля ми.Всички били много учудени от решението му. А той отговорил само: Вие ще видите!

Слав Атанасов завърши Езиковата гимназия в Благоевград и ще кандидатства медицина.

коментара

ВИДЕО

Църквата св. Димитър в Хаджидимово е построена върху християнско светилище на повече от 800 години

Published

on

Църквата „Свети Димитър“ край Хаджидимово за която е доказано, че е била част от манастирски комплекс, е построена върху останки от старо християнско светилище датиращо от зората на християнството. В края на 13-ти век, около 1280 година, будното местно население построява манастир на местността „Свети Димитър“. Храмът и манастирският комплекс съществуват около 100 години и обслужват религиозните нужди на християнското население. След турското нашествие по тези земи, храмът е опожарен заедно с манастирските постройки. Няколко века светата обител потъва в забвение. Около 1880 година, хората подемат инициатива да възстановят поне храма на манастирския комплекс, провокирани от виденията на местна християнка. Успехът е частичен а през комунистическия режим, храмът отново изпада в забвение. За изключително любопитната история на манастира и как днешното, Христолюбиво население възстановява църквата, в навечерието на храмовия й празник „Свети Димитър“, разказа краеведът, Александър Косаков от гр. Хаджидимово.

коментара

Continue Reading

Новини

Кой захвърли иконата на Св. Св. Кирил и Методий във фоайето на зала “22-ри Септември”?

Published

on

СРАМ! Ще кажа само аз… Това е абсолютно безочие, да захвърлиш иконата на Св. Св. Кирил и Методий във фоайето на зала “22-ри Септември”… Що за човек трябва да си ти, който и да си?! Такива ли мишоци се навъдихте в общината?

Целият материал четете  във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ