Connect with us

Благоевградска ВЕСТ

Тази седмица във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Published

on

* Жената, която не допуснали до кмета Томов, остава на улицата…

МАРИЯ РИЗОВА: ЩЕ СИ СЛОЖА КРАЙ НА ЖИВОТА… НЕ МОГА ДА ИЗДЪРЖАМ ВЕЧЕ!

 

* Управлението на Румен Томов – „проба/грешка“ всеки ден! – Комични ситуации, решения без логика и съсипващи общината!

 

* Инж. Росица Димитрова: Търсим решение за проблема с водоподаването на селата, имаме набелязани няколко основни варианта

 

* Благоевградският китарист Георги Янев и Мис България Райна Налджиева очакват първородната си рожба

 

* Книгата ГДБОП стана хит сред ченгетата!

 

* Напрежение в БСП – Благоевград! Лобита се обърнаха срещу кмета Румен Томов!

 

* ДЖЕБЧИЙКИ В БЛАГОЕВГРАД!

 

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

I „Благоевградска ВЕСТ“

Има медии, които пишат много, но не казват нищо… Ние не сме от тях, ние винаги казваме това, което трябва, и то винаги стига до ушите на когото трябва. Доказателство за това са всички решени проблеми, които сме ви показвали. Осъзнаваме огромната сила на нашата медия и това ни кара да бъдем отговорни към нашите многобройни читатели и приятели. Смеем да наричаме приятели хората, участвали до сега в нашата кампания „I Благоевградска ВЕСТ“, която ви показваме. Хората, които обичат най-голямата медийна група в Югозапада – Топ Преса.

Мариета Димитрова

Мариета Димитрова e главен редактор в Blagoevgrad News, тя е наша колежка и приятелка с която създадохме онлайн поредицата „НЕУДОБНИТЕ“.  Работила е  като репортер-кореспондент на „Господари на ефира“. Бивш автор и водещ на сутрешно предаване по ТВ „ОКО“. Член на Асоциацията на европейските журналисти – България и учредител на „Асоциация за свободни медии“ –  сдружение с нестопанска цел, което се осъществява с помощта на Фондация „Америка за България“.  Има за цел, да се даде  трибуна на журналистически разследвания, които не могат да излизат в други медии, да насърчи и подкрепи независимата разследваща журналистика на регионално ниво.

Благоевградска ВЕСТ

Топ Преса: С какво право личният глашатай на провалът Томов плюе община, пожарна, МВР и общество?

Published

on

Томов разчита на ПР-ката си да е добре загащен…

Пожарната се справили с разпространението на пожара, ВиК реагирали въпреки ремонтите, полицията светкавично заловила извършителите, Общината също участвала в този синхрон?!?
Истината обаче е друга!
Всички видяхме, колко са безпомощни институциите. Две пожарни, едната само за фон, пристигат 20 минути след подаването на сигнала, пробити маркучи, празни кранове, липса на организация, ужасно градоустройство! Чие е престъплението? Всички гореизброени са съпричастни да не кажа съучастни! И не само, че никой не им търси отговорност, а получават аплодисменти??? КОЙ И ЗАЩО РЪКОПЛЯСКА НА ПРОВАЛА??? Ще изгори ли и тази некомпетентност в “пожара” от добре звучащи прессъобщения???
Тъжно е😔” Това написа преди броени минути бившият личен ПР на екс кметът провал – Румен Томов – Злата Ризова. Темата е пожарът в центъра на Благоевград.  Ето калво реши да и отговори коментатор на мефията ни: Браво! Похвално! След като тихомълком скъса опашката си на “придворен глашатай” на почти две годишното абсолютно провалено управление на “екипа” Томов, продалата се за една заплата Злата Ризова днес изпълзя. Като “виден” общественик, политик или неясно какво, Ризова взела да лее, така познатият нейн миризлив жлъч по община, по пожарна, по МВР, по прокуратура, по общество… Темата – пожарът на “Купола” в центъра на града. Нямало синхрон, всичко било зле, лъжа било … абе думи нямала… Пак ще ви се вре за доверие, ей благоевградчани! Хубаво е казал народа ни – ни срам, ни сурат… не я натискат,а звъни. Сега ще чуем познатите – “аз съм гражданин и имам позиции…” Но на гражданката от петричките села ще кажем – ти не си човека, който ще оставим да плюе тези, които рискуват живота си когато огънят в превзел всичко! Ти не си човекът, който има очи да критикува общината, защото вземаше пари да прикриваш схемите на една некадърна клика. Плю и тях, а после им се продаде! Ти не си “политикът” на който за пореден път ще търпим маймунджилъците, докато се закачи пак да смуче някъде. В случая може би от Илко Стоянов? Община и институции се справиха много добре и на истина са пример как се работи в екип. Щото ако беше Томов, който докато се освести от пиянска дрямка щеше да разбере от новините за проблема! А омразните нему медии, като го питат “къде беше общината и ти кмете, Г-н Томов? Той щеше са отговори: Общината не е пожарна! Точка.” А колко плювните ти по прокуратурата и МВР, които безапелационно и професионално разкриха всичко за пожара, при това за часове, ние те подкрепяме Ризова. Трябва им критика, защото как така до сега не са те привикали за един пост във фейса за едни 450 000 лева “обществени пари”? Който пост ти премахна. Защо ли? Сигурно защото си много и честна и морална и имаш достойнство, а?

Continue Reading

Благоевградска ВЕСТ

Съдия от Благоевград във ВАС е втора кандидатура за член на ВСС

Published

on

Магистрати от Върховния административен съд издигнаха кандидатурата на доктор по право Марина Михайлова – съдия във ВАС, за изборен член на ВСС, съобщиха от съвета. В дългата си професионална кариера тя е била юрисконсулт, след което магистрат в Районен съд – Благоевград, Софийски районен съд, Софийски окръжен съд, а от 01.05.1997 г. и към момента във Върховния административен съд.

В предложението се обръща внимание, че от 01.02.2002 г. е председател на съдебен състав в пето отделение на ВАС, където се разглеждат окончателно спорове за прекратяване на служебни правоотношения с държавни служители, и е участвала във формирането на съдебна практика, свързана със статута на държавните служители, който има много общи характеристики с този на магистратите. Това според тях отличава нейната кандидатура с професионална компетентност от съществено значение за работата на ВСС като кадрови орган на съдебната власт.

В периода 14.05.2019 г. – 02.06.2021 г. съдия Михайлова е член на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на ВСС, и е запозната в детайли с правната уредба и практическото функциониране на ВСС като колективен административен орган, натоварен с управлението на съдебната система.

Вносителите посочват, че кандидатът познава правото на Европейския съюз и е участвала в служебни посещения на държави-членки на ЕС и Съда на ЕС в Люксембург. От 01.07.2015 г. съдия Михайлова е доктор по право, като докторският ѝ труд е посветен на прилагането на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, което свързва професионалните ѝ интереси и опит с въпроса за интегритета на магистратите и техния авторитет в обществото. „Сред своите колеги съдии, тя е изградила авторитет на човек, за който върховенството на правото е абсолютна ценност на демократичната държава, и която тя има куража да защитава при всички обстоятелства. Да дава защита на правата и законните интереси на гражданите, юридическите лица и държавата, за нея е дълг, който тя изпълнява професионално и с чувство на отговорност“, мотивират се предложителите. Те заявяват, че нейната кандидатура напълно отговаря на законовите критерии за притежаване на високи професионални и нравствени качества за член на Съдийската колегия от квотата на съдиите.

Кандидатурата на съдия Михайлова е втората получена във ВСС, заедно с Деян Денев – съдия в Окръжен съд – Варна, за участие в процедурата за избор на двама членове на осмия състав на Висшия съдебен съвет.

Continue Reading

Благоевградска ВЕСТ

Да му е честито! Доц. д-р Валентин Василев – Обществен посредник на Община Благоевград стана професор!

Published

on

Доц. д-р Валентин Василев – Обществен посредник на Община Благоевград, От днес обръщението къв него е – господин професор! Ексклузивно Топ Преса получи кадри от изпита на господин Василев, който беше взет с отличие. Той напълно заслужено получи професорската си степен. 

Професор д-р Валентин Василев е специалист по “Организация и управление извън сферата на материалното (Управление на човешките ресурси в публичния сектор)” в професионално направление “Администрация и управление”. От 2000 г. е преподавател в ЮЗУ “Неофит Рилски” – Благоевград, а от 2010 година е заместник-декан на Правно-исторически факултет.
Той е експерт в областта на администрацията и управлението. Научните области, в които работи, са: Управление на човешките ресурси, Мениджмънт и управленски технологии, Съвременни мотивационни техники, Организационно поведение, Местни публични политики, Работа с местни заинтересовани страни и други. Автор е на повече от четиридесет публикации в научни издания в България и чужбина.
Професор Василев е бил заместник-кмет на община Благоевград, експерт в реализацията на проекти в повече от петнадесет общински администрации, член на Научно-консултативния съвет към изпълнителния директор на Института по публична администрация, а от месец март 2018 г. е обществен посредник на община Благоевград.

Continue Reading

Благоевградска ВЕСТ

Табата – Новата мания на благоевградчанки!

Published

on

 Табата тренировки провеждани от професионални спортисти: Илия Туджаров и Сако Сирадегян.

Място: Спортен интернат- зала гимнастика.

Ден и час: Понеделник и Сряда от 20:30ч;

Събота от 11:00ч.

GSM: 089 865 0187

Заповядайте да се раздвижим заедно!

„Протоколът Табата“ е високоинтензивен тренировъчен режим, създаден от японския учен д-р Табата през 1996 година в Японския национален институт за спортна медицина в Токио.

Изследвания: Табата и неговият екип провеждат изследвания на 2 групи от спортисти. Спортистите от първата група са подложени на тренировки с умерено ниво на интензивност, докато онези втората група са тренирани в режим на висока интензивност. Първата група тренира 5 дни седмично в продължение на 6 седмици, като всяка тренировка продължава поне час. Втората група тренира 4 дни седмично отново в период от 6 седмици, като всяка тренировка има времетраене 20 минути и 20 секунди с 10-секундни интервали за почивка между сериите упражнения.

Резултатите показват, че спортистите от първата група са увеличили аеробната си (сърдечно-съдова) система, но анаеробната им (мускулна) система не е показала резултати. Спортистите от втората група са с много по-големи резултати в аеробната система и увеличение на анаеробната с 28 процента. Заключението от проучването е, че високоинтензивните интервални тренировки по метода Табата имат голямо влияние върху аеробния и анаеробния капацитет…

Целия материал четете в печатното издание на „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ