Пловдивска фирма се протяга ръка за помощ на земеделци от Господинци чиято реколта бе унищожена от градушката , предлагат им безвъзмездно запазен разсад от чушки и домати

Пловдивска фирма се протяга ръка за помощ на земеделци от Господинци чиято реколта бе унищожена от градушката , предлагат им безвъзмездно запазен разсад от чушки и домати Фирма за производство на зеленчуков разсад от Пловдив се е свързала с кмета на гоцеделчевското село Господинци Ахмед Ходжов и е предложила помощ да предостави безвъзмездно разсад чушки и домати на жители на селото които желаят да засадят отново своите лични стопанства . Разсада е в добро състояние и е третиран с всички препарати необходими при неговото отглеждане.

За целта до края на деня ако има желаещи да направят заявка в кметството, по телефона или на место , от какво количество разсад се нуждаят, обяви кмета на селото . Запознати от Госпдинци споделиха ,че има интерес към помощта която предоставя фирмата от Пловдив тъй като разсадът който е бил заложен от жителите на селото е вече посят и в последствие всичко е унищожено от градушката .

В региона се намират незначителни количества разсад и ако полето не се засади наново то ще остане празно, а местното население лишено от основните зеленчуци домати и чушки .

Протегнатата ръка за помощ от пловдивската фирама идва след публикации в пресата за сполетялото бедствие преди дни село Госпдинци в следствие на което от градушката бе унищожена почти на 100% зеленчуковата реколта на хората.

Кметство Господинци изказва огромната си благодарност за добрия и хуманен жест от страна на фирмата от Пловдив в този труден за местните земеделци момент . Здраве, много късмет и успех за хората с огромни сърца като тях.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене