Иван Гешев за акцията в Сандански: Открити са над 180 000 евро, задържани са около 10 души

Това обяви главният прокурор Иван Гешев

„Съчетават се две акции на прокуратурата, при които са задържани около 10 човека“, обяви на брифинг главният прокурор Иван Гешев за акцията в Сандански.

В града има 2-3 големи групи, които се занимават с наркоразпространение. обект на досъдебното производство е една от тях, която се наблюдава от година. Намерено е и голямо количество пари.

„Над 150 000 евро са открити в къща, открити са и левове. При спецакцията са открити и наркотици, които не са в голямо количество. Ударената група е била задържана и преди“, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Операцията е стартирала тази нощ, проверяват се лица, регистрирани за продажба на дрога, както и такива с две и повече висящи дела. Открити са големи суми пари.

Относно комуникацията между Пламен Узунов и Пламен Бобоков, Гешев обясни, че наблюдаващите прокурори ще решат дали секретарят на президента ще бъде привлечен като обвиняем.

„Никой няма право да се намесва в съдебни дела. Това е единият аспект“, добави главният прокурор. Той обяви, че се проверява прокурор от Русе във връзка с конфликт на интереси и злоупотреба с длъжност.

„Проблемите на другите институции не са мои проблеми. Президентът, както министър-председателя, както министрите, са политически ангажирани лица. Аз няма как да коментирам политически изказвания. Доколкото си спомням президентът призова да се разследва корупцията и търговия с влияние. Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромиси“, категоричен бе Гешев.

Според главния прокурор, от прокуратурата показват на българските граждани мрежа от зависимости между бизнес и политика, която е оформена в държавата. Прокуратурата имала намерение да преустанови тази мрежа, подчерта Гешев.

„Тази мрежа е много заплетена. Но ние сме твърдо решени да я разплетем“, закани се главният прокурор.

„За изтеклите записи и снимки, които предстои да бъдат възстановени, за да се провери дали са автентични, предстои да бъде направена проверка „, обясни той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене