Скандално в Топ Преса! Бабичка с Ковид – 19 в добро състояние вече 40 дни не може да бъде изписана от МБАЛ „Иван Скендеров“ заради административно правило!

Само пет пациента се лекуват от коронавирусна инфекция в Ковид отделението на гоцеделчевската болница. Информацията ни е към края на тази седмица. Състоянието на болните е задоволително и няма притеснение за тяхното здраве и живот.

Притеснителен е казус свързан с жена над 80 – години, която вече четирдесети ден не може да бъде изписана въпреки че е в напълно задоволително състояние. Жената е с придружаващи заболявания, но за щастие Ковид инфекцията и била овладяна и тя е преминала. Единствената причина, тя да стои още в инфекциозното Ковид отделение на болницата е че все още отделя вирус от носоглътката си. Случаят е прецедент и вече 40 ден бабичката не може да даде, втори отрицателен тест.

Информацията специално за информационна агенция www.toppresa.com , беше потвърдена от болницата в града, жената недоволствала всеки ден, дори обвинявала лекарите, че не искат да я изпишат за да си „попълнят бройката“.

Причината да бъде задържана толкова време е заповед на министъра, при постъпил болен на болнично лечение, да не се изписва докато не покаже втори отрицателен тест. „Колко време да държи здрав човек тук? Това е недопустимо! Нали заразените, които също разнасят вируса от носоглътката, но няма симптоматика или симптоматиката им е лека, се лекуват вкъщи или са под карантина, защото в случая, не може да бъде приложено това правило?“ Питат чрез Топ Преса местните медици.

Ние пък като медия, ще питаме следното – какво правим, ако утре не дай си Боже с тази жена се случи нещо в болницата? Тя страда и от високо кръвно и от други заболявания. Случили се нещо, ще бъде ли изписана като жертва на Ковид? Случая ще бъде отнесен до РЗИ и здравното министерство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене