Трима убити след нападение с нож в Рединг

Tрима души загинаха, а други трима бяха ранени при нападение в британския град Рединг. 25-годишен местен жител е арестуван по обвинения в убийства с нож, съобщава Нова тв. Случаят не е свързан с тероризъм, обявиха властите.

Нападението е станало около 19 часа местно време, когато в парка в Рединг имало много хора. Нападателят се приближил към група мъже, които седели в кръг и започнал да ги напада с нож. „Имаше много хора в парка, които пиеха с приятели на големи групи. Едната група беше 8-10 души, мъже на средна възраст. И изведнъж този сам мъж дойде от пътеката от ляво, наръга един, после втори, успя да наръга и трети, преди хората да разберат какво става, а след това побягна”, обясни Лоурънс Уорт, очевидец на инцидента.

По непотвърдена информация, задържаният за нападенията мъж е от либийбски произход. Апартаментът му е бил щурмуван от полицията и обискиран. Следователите не издирват съучастници на заподозрения и смятат, че той е действал сам. Засега обаче мотивите остават неизвестни. „Това е тих парк близо до центъра на града, в който от години хората ходят, за да си починат през уикенда. Мирно е. Хората седели, спазвали са социалната дистанция, говорели си на групи, когато е станал инцидентът. Било е абсолютно шокиращо, целият град е потресен”, каза  Мат Рода, депутат.

Властите призоваха хората, които са снимали инцидента с мобилните си телефони, да не споделят видеата и снимките в интернет.

Междувременно десет души бяха простреляни в американския град минеаполис. Местната полиция призова хората да избягват мястото на инцидента в търговски район на града. Малко по-късно стана ясно, че всички простреляни са живи и са настанени в болница с различни наранявания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене