След 10 г. молби, протести и подписки от хиляди жители на Гърмен, Хаджидимово и Сатовча държавата най-после обеща да им оправи пътя

Хилядите жители на общините Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, които ежедневно ползват за придвижване третокласния републикански път ІІІ-1972 Дъбница-Вълкосел-Сатовча, са на път тази година най-после да се отърват от най-сериозния си близо 10-годишен проблем – безопасното пътуване по разбитата пътна мрежа. Според регионалния министър Петя Аврамова пътят, който свързва селата Дъбница, Блатска, Абланица и Фъргово и за който тя периодично отговаря на питане на депутата от ДПС Елханн Кълков, е залегнал в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за тази година и по план се предвижда до края на август да бъде обявена обществена поръчка за изработване на техническия проект за ремонта му.

По данни на министерството пътят е дълъг 32,7 км, но от тях АПИ възнемерява да ремонтира само 2 участъка с обща дължина 27,7 км. Единият участък е дълъг 8 км – започва от кръстовището с път III-197 при с. Дъбница и завършва на 3 км след с. Блатска, вторият участък започва от края на с. Абланица и завършва при общинския център Сатовча.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене